XS
SM
MD
LG

Mrđan presudio Drini (video)

Pobeda za lidersku poziciju: zaslužen trijumf Modričana

MODRIČA – Fudbaleri Modriče pokazali su da je moguće uspeti i onda kada je najteže. Savladan je tim iz Zvornika minimalnom prednošću, ali sasvim dovoljno za tri boda i za lidersku poziciju Lige za opstanak u prvoligaškom društvu Srpske.

Tokom većeg dela utakmice na terenu je dominirao domaćin, a na tribinama grozničavost, uprkos suncu koje je sijalo. Kao da je pržilo nade da će se stići do cilja. Trener Branko Savić u Partizanu i po „belom svetu“ naučio je mnogo. Grumenčiće znanja daruje fudbalerima Modriče, a oni zahvalni sve to upijaju i lagano grabe ka luci spasa. Iako je bio lišen usluga povređenih Bojana Tripića, Nebojše Prljete, Marka Tadića i Nenada Lazareskog, te isključenog Nemanje Vejnovića ispoljio je „lukavstvo“, povukao poteze koji su zbunili protivnika, pa se igralo i atakovalo na gol Zvorničana. Pljuštali su udarci Ognjena Jaćimovića, Gorana Lukića, Srđana Todorovića, Petra Mrđana. Drina je imala podrđenu ulogu, ali ima i odličnog čuvara mreže Marka Bogićevića. Međutim, kada je izgledalo da će meč biti završen bez golova, usledila je brza akcija domaćih, pa je Bogićević još jednom paradirao, ali lopta je došla do Mrđana koji je šutirao snažno pod prečku, ona se zakoprcala u mreži.

Video: Vito Krkonjić

Fudbalska Modriča počela je od radosti da gori kao otvorena školjka. Jer, bez ovog trijumfa sve bi mirisalo na drugoligaške navike. Ovako, začula se pesma. Usledila je radost kao potvrda da Petar Jelić i Dragan Stević, predsednik i direktor kluba, znaju šta rade. Trener Branko Savić na čelu je tima pobednika, pa sada svi veruju da za Modriču dolaze bolji dani.

I cvetni maj da potraje...

Plej – aut Prve lige Republike Srpske:

 Modriča – Drina 1:0 (0:0)

Stadion:“Dr Milan Jelić“. Gledalaca: 300. Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor) . Strelac: Mrđan u 90.minutu. Žuti kartoni: Lukić, Radić(Modriča), Blagojević, Mitrović(Drina).

MODRIČA: M.Malić , Perić , Blagojević , Lukić , Todorović , Jaćimović , Stepančev , Trifković , Radić (od 72.min.Trivan ), Kojić , Mrđan .

DRINA: Bogićević , Trifković , Vasiljević , Stjepanović (od 70.min.Spasojević ), Mitrović , Blagojević (od 62.min.Marković ), Stupar , Milivojević , Jokić , Vasić (od 81.min.Bajić ), Jevtić .

Igrač utakmice: Srđan Todorović(Modriča) 8,5.

 


Tekstilac 2 : 0 Sloboda
Slavija 3 : 1 Sutjeska
Alfa Modriča 1 : 0 Drina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 26 7 11 8 32
2 Drina 26 8 7 11 31
3 Tekstilac 26 8 7 11 31
4 Slavija 26 8 7 11 31
5 Sutjeska 26 6 5 15 23
6 Sloboda 26 4 6 16 18