XS
SM
MD
LG

Borac svetli širom Srpske

Borac i selekcija Republike Srpske

ŠAMAC – Nagrađeni gromoglasnim aplauzom i uz intoniranje Himne „Naša Republika“, fudbaleri dva tima su predvođeni deliocima pravde pojavili se na terenu, najavivši svečanu ceremoniju. U toj svečanosti, generalni sekretar FS RS Goran Ćejić uručio je predsedniku Borca Blagoju Simiću komplet sportske opreme, a član Izvršnog odbora Saveza Dragan Aranđić predao je načelniku Šamca dres reprezentacije Republike Srpske. Potom je i Đorđe Milićević uručio Ćejiću darove zahvalnosti i dobrodošlice.

Po sparnom i pravom tropskom vremenu fudbaleri su se borili, nisu ostali dužni gledaocima. Ipak, u nastavku utakmice više svežine imala je Republika Srpska, istrajala je i pobedila.

Momko Kojić je prvotimac Modriče i debitant za Republiku Srpsku. Bio je na nivou očekivanja.

„Sve je dobro bilo, ali bila je teška utakmica po teškom vremenu. Čestitali smo na ovaj način Borcu jubilej i poželeli mu naredne godine povratak u Prvu ligu Republike Srpske“, rekao je Kojić.

Aleksandar Ćosović je standardnim partijama u Borcu završio takmičarsku sezonu standardno dobro.

„Hvala reprezentaciji na dolasku, da na valjan način krunišemo jubilej Borca. Bili su bolji, ispoljili veliki talenat. Nismo mogli parirati u ovim okolnostima“, poručio je Ćosović.

Iako nisu imali mnogo vremena za uigravanje, fudbaleri selekcije U – 21 Republike Srpske , zajedno sa Borcem, po izuzetno teškim uslovima zadovoljili su ukuse prisutnih.

„Čestitamo Borcu uspeh. Za kratko vreme smo sastavili tim od izuzetno talentovanih igrača. Videli smo i u Borcu nekoliko fantastičnih igrača. Sve je bilo za pohvalu“, poručio je Slobodan Starčević, selektor Republike Srpske.

Borac je poveo, pa stao, ali nije razočarao.

„Pružili smo dobar otpor reprezentaciji. Poveli smo, ali Republika Srpska je nametnula visok ritam i to nismo mogli da pratimo. U nastavku smo dobro parirali, ali jedan nesmotren start je presudio pobednika. Gledaoci su imali šta da vide. Mnogo talentovanih igrača u Republici Srpskoj, daleko će dogurati“, poručio je Amir Durgutović, trener Borca.

Borcu i Šamcu vredan jubilej minulih dana čestitali su mnogi, pa i FS RS.

„Nakon međunarodnoh turnira za dečake 2008.i 2004.godište, pa ova utakmica, pa u ponedeljak meč veterana Borca i beogradske Crvene zvezde, pa u sredu promocija monografije ’Sto godina Borca’, te svečana akademija i manifestacija ’Crno – belo veče’ u četvrtak doneće mozaik sačinjen od niza svečanosti, predivnih trenutaka. Zaslužio je to Borac i svi oni koji su gradili njegovu prebogatu istoriju“, rekao je Blagoje Simić, predsednik Borca.

Fudbalu se posrećilo da na području današnjeg Šamca postane omiljena igra i da plavetnilo neba šamačkog poprimi pobedničku boju. Ovde je ta igra omađijala ljude, pa su sredinom 1919.godine osnovali Borac koji traje čitav vek. Odolevao je brojnim iskušenjima, bio jači od ratova, besparice, odlazaka super dobrih igrača u veće klubove, bio je jači i od prirodnih kataklizmi. Borac je sinonim borbe, napretka, trajanja. Borac je ljubav mnogih, sjaj, zvezda vodilja, mera neprolaznosti. Sjatilo se sto godina na Borčeva pleća.

Dadoše mu snagu da večito traje...

Borac - Republika Srpska 1:2 (1:1)

Stadion: Gradski. Gledalaca: 250. Sudija: Dragan Petrović(Banja Luka). Strelci: Isanović u 31.minutu za Borac, a Kulenović u 39.i Lukić u 72.minutu (jedanaesterac) za Republiku Srpsku. Žuti kartoni: Maksimović, Kojić(Republika Srpska).

BORAC: Lakić, D.Ilić, Dujmušić, Ćosović, Galešić, Čolić, D.Bijelić, N.Ilić, Maksimović, Zurapović, Isanović. Još su igrali: Đurić, Ignjatović, N.Bijelić, Pavlović, Milićević.

REPUBLIKA SRPSKA (U 21): I. Marković, Davidović, Mandić, Batar, Kojić, Maksimović, Modić, Bosančić, B.Marković, Kulenović, Nikolić. Još su igrali: Avramović, Lukić, Đekić, Malić, Raković, Mitrović.

Fotografije: