XS
SM
MD
LG

Drina i Široki podijelili bodove

Fudbalerke Drine i Širokog Brijega podijelili su bodove u Zvorniku u prvom kolu nove sezone Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. U prvoj istorijskoj utakmici za obe ekipe, rezultat je na kraju glasio 1:1.

Od početka meča igralo se dosta na sredini terena, ali su gošće bile ofanzivnije i prvu, a ujedno i veliku priliku na meču imale su u 26. minuti, kada je Vuletić poslala dobar pas prema Čepo kojoj je ostalo samo da završi akciju, ali je njen udarac dobro odbranila Nikolić.

Devet minuta kasnije Široki je poveo, korner sa desne strane ubacila je M. Radoš, a na prvu stativu naletila je Musa i zatresla mrežu domaće ekipe za prednost Širokog od 0:1. Međutim tri minute poslije Drina je izjednačila, Mikulić je loše odreagovala u odbrani i loše izbacila loptu, a na nju je naletila Jovanović i zatresla mrežu za 1:1, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Široki je uglavnom prijetio, dok je Drina rijetkim kontrama pokušavala nešto više da uradi ispred gostiju. Najbolja prilika u drugom poluvremenu za Široki imala je Čepo, ali je Nikolić sjajnom odbranom spriječila vođstvo gošći, do kraja meča Drina je zaprijetila preko Matić, no njen udarac je otišao pored gola, to je bila ujedno i posljednja velika šansa na utakmici.

ŽFK Drina Zvornik - ŽNK Široki Brijeg 1:1 (1:1).
Stadion: Gradski u Zvorniku.
Gledalaca: 100.
Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka).
Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor), Milka Rokić (Gradiška).
Žuti kartoni: Drina (Đurić, Stankić), Široki (Šaravanja, Mikulić).

Drina: Nikolić, Vidović, Milošević, Janjić (od 36. Jović), Perić (od 66. Milutinović), Ivanovski, Matić, Đurić, Jovanović, Filipović, Stankić.

Trener: Goran Petrović.

Široki: J. Radoš, Ćuk, Ljubić (od 73. Vuletić), Šaravanja, Musa, Mikulić, M. Radoš, Boban, Čepo, Hrkač (od 68. Perić), Lovrić (od 55. Ćuzić).

Trener: Ivan Kvesić.

Igračica utakmice: Slađana Nikolić (Drina Zvornik).

 


Lokomotiva 3 : 2 Radnik Bumerang
Alfa Modriča 1 : 4 Iskra
Drina 1 : 1 Široki Brijeg
Emina 1 : 2 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Iskra 1 1 0 0 3
2 Lokomotiva 1 1 0 0 3
3 SFK 2000 1 1 0 0 3
4 Drina 1 0 1 0 1
5 Široki Brijeg 1 0 1 0 1
6 Radnik Bumerang 1 0 0 1 0
7 Emina 1 0 0 1 0
8 Alfa Modriča 1 0 0 1 0