XS
SM
MD
LG

Lokosice ostvarile novi trijumf

ŽFK Lokomotiva Brčko

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog ostvarile su petu pobjedu u sezoni, pošto su u šestom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladale ekipu Širokog Brijega ubjedljivim rezultatom 4:0.

Od prve minute domaći tim je imao terensku inicijativu, dok se sa druge strane Široki očekivano branio, te rijetkim kontrama pokušavao nešto više da uradi ispred gola Lokomotive. 

Domaće su odlično započele utakmicu, u devetoj minuti Vujadin je poslala dijagonalu preko odbrane Širokog za Damjanović, a u kaznenom prostoru je ruši Ljubić, pa je glavni arbitar bez mnogo razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bila je Damjanović i dovela svoju ekipu u vođstvo od 1:0. Do kraja prvog dijela igre redale su se šanse za tim Milorada Iliškovića, Zukić je 20. minuti imala veoma dobru priliku, ali je njen šut odbranila J. Radoš. Potom deset minuta poslije Damjanović je takođe oprobala svoj šut, no lopta ide pored gola, a do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Lokomotiva vs Široki

U nastavku igre gledala se ista slika na terenu, Lokomotiva je napadala, a Široki je čekao svoju šansu iz kontranapada. U 52. minuti Mešanović je imala odličnu šansu iz slobodnog udarca, ali se zatresla prečka pa je ostalo 1:0. Devet minuta kasnije Lokosice su udvostručile prednost, Perić je izbila loptu iz svog šesnaesterca, a kapiten domaće ekipe, Trujić je primila loptu i snažno šutirala sa 20 metara i postigla odličan pogodak za 2:0. U 89. minuti kombinovale su Vujadin i Damjanović, pa je desetka domaće ekipe poslala dobar pas prema napadačici, a ona sigurno trese mrežu i postiže svoj drugi gol na meču. U trećem minutu nadoknade Vujadin je izvela korner, najbolja u skoku bila je Džanić, koja prebacuje loptu do Vrsajko, a veznjakinja glavom trese mrežu i postavlja konačan rezultat ove utakmice.

- S obzirom da smo prošli vikend doživjele težak poraz, nakon četiri vezana trijumfa, vratile smo se na pobjednički put. Nezadovoljne pruženim u Sarajevu, pobjeda nije uopšte smjela doći u pitanje, a ono što je najvažnije to je da su tri boda ostala kod nas. Gošće su stale u blok koji je bilo jako teško probiti. Redale su se šanse, malo je realizacija izostala, ali uspjele smo postići četiri pogotka, i upisati novu pobjedu što je na kraju najbitnije, kaže Selma Mešanović, igračica Lokomotive.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽNK Široki Brijeg 4:0 (1:0).
Stadion: Obilić.
Gledalaca: 100.
Glavni sudija: Ismer Ibrahimkadić (Tešanj)
Pomoćnici: Milka Rokić (Gradiška), Tamara Došen (Prijedor). 

Lokomotiva: Vasić, Šećić (od 80. Fačić), Džanić, Vrsajko, Mešanović, Trujić, Vujadin, Zukić, Malinović (od 90. Gavrić), Crnobrnja (od 90. Mirkić), Damjanović.

Trener: Milorad Ilišković.

Široki: Radoš, Ljubić, Musa, Glavota, Perić, Lovrić, Bagarić (od 81. Boban), Sabljić (od 62. Pranjić), Čepo, Hrkač, Ćuzić. 

Trener: Antonio Karačic.

Igračica utakmice: Marija Damjanović (Lokomotiva Brčko).


Radnik Bumerang 0 : 3 Iskra
Lokomotiva 4 : 0 Široki Brijeg
Alfa Modriča 0 : 3 SFK 2000
Drina 0 : 15 Emina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 6 6 0 0 18
2 Lokomotiva 6 5 0 1 15
3 Emina 6 4 0 2 12
4 Iskra 6 4 0 2 12
5 Radnik Bumerang 6 3 0 3 9
6 Drina 6 1 1 4 4
7 Široki Brijeg 6 0 1 5 1
8 Alfa Modriča 6 0 0 6 0