XS
SM
MD
LG

Odigrana tri meča četvrtfinala KUP-a GFS Gradiška

Tri četvrtfinalna susreta KUP-a Gradskog fudbalskog saveza Gradiška odigrana su ove nedjelje.

Sudar dvije podgradačke ekipe odlučen je jedanaestercima. Sloga je dva puta imala prednost, međutim Sloboda se u oba navrata uspjela vratiti u igru. Najprije je Mandić u 39. minuti pogodi za 1:0. Sa minimalnim rezultatom u korist domaćina otišlo se na odmor. Odmah na početku drugog dijela gosti preko Džombića u 48. minuti dolaze do izjednačenja. Novu prednost Slogi donio je Golić u 63. minuti, da bi najbolji igrač utakmice Džombić u 82. minuti drugim pogotkom Slobodi obezbjedio penal završnicu. U prve četiri serije fudbaleri su bili sigurni sa ''bijelog kreča'', međutim u petoj fudbaler Slobode Novaković je neprecizan i Sloga prolazi među četiri najbolje ekipe najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Gradišci.

Tri pogodka, osam žutih i dva crvena kartona vidjelo je oko stotinjak gledalaca na stadonu ''Kraj kolone'' u Cerovljanima na susretu Torpeda i Kalema. Gosti dolaze u vođstvo u 20. minutu preko Novakovića, međutim samo pet minuta kasnije uslijedio je odgovor domaćina. Za poravnanje rezultata pogodio je Paripović. Minut prije odlaska na odmor mladi fudbaler Torpeda Šinik donosi preokret domaćinu i na kraju ispostaviće se prolaz u polufinale. U drugom poluvremenu vrijedi istaći da su oba tima zaradila po isključenje. Najprije je fudbaler domaćih Ducanović u 72. minuti zaradio drugi žuti karton, dok je u sudijskoj nadoknadi glavni arbitar Sredojević fudbaleru Kalema Toviloviću pokazao direktan crveni karton.

Najubjedljiviju pobjedu u četvrtini finala ostvarila je trenutno vodeća ekipa Područne lige Gradiška, 13 Skojevki. Iako su gosti iz Kozinaca vrlo rano poveli, domaći su nakon toga ipak pokazali kvalitet više i sa pet pogodaka u mreži izbacili Bratstvo iz daljeg takmičenja. Kozinčane je u vođstvo doveo kapiten Subotić, igrao se četvrti minut. Samo dva minuta kasnije domaći vraćaju stvari na početak. Strijelac je bio Radić. Nakon toga u strijelce se upisao i Vindžanović, dok je het-trik postigao kapiten Francuz. Gosti su u 86. minuti ostali i sa igračem manje, pošto je Novaković zaradio direktan crveni karton.