XS
SM
MD
LG

Ništa nije gotovo

Mladen Ilić

 

Krupa je u subotu, na banjalučkom Predgrađu protiv Željezničara (3:1) nanizala osmu uzastopnu pobedu u Prvoj ligi Republike Srpske i učvrstila se na liderskoj poziciji. Zahvaljujući kiksu prvog pratioca i najvećeg konkurenta Rudar Prijedora u Brčkom protiv “fenjeraša” Jedinstva (0:0) izabranici trenera Zorana Marića pobegli su pet velikih koraka “rudarima”.

Prednost ekipe iz kanjona Vrbasa je i ta što je u dosadašnjem jedinom direktnom sudaru s Prijedorčanima ove jesni u gradu na Sani slavila rezultatom 2:1, pa ima i bolji međusobni skor od zeleno-crnih. Titula prvaka jeseni je kovertirana jer teško se može dogoditi da Krupljani ispuste ovu prednost u naredne četiri kola. Mnogi kažu da je i kompletno prvenstvo rešeno. Međutim…

-Ima još mnogo da se igra. Nismo od juče. Uzbuđenja su tek pred nama, prvenstvena trka će se “zakuhati”, biće tu svega: kikseva, “nagaznim mina”, nervoze, “niskih udaraca”, alibija… Mi znamo naš cilj i trasirali smo put da stignemo do njega. Da li ćemo uspeti, pre starta prvenstva nije zavisilo samo od nas. Sada mislimo da zavisi. Jer objektivno, imamo najkvalitetniji sastav, kontinuitet i trenera koji može da iznese naša šampionske i premijerligaške ambicije – istakao je Mladen Ilić, direktor prvoligaša Republike Srpske iz Krupe na Vrbasu.

Plavi iz kanjona Vrbasa su do sada jedini neporaženi prvoligaš, postigli su najviše golova (24) od svih rivala, primili samo šest, jedino čvršću odbranu ima Rudar Prijedora (dva primljena gola, i to oba od igrača Krupe).

-Startni kiks i rezultat 0:0 kod kuće protiv Željezničara bio je za nas najbolja opomena i otrežnjenje, jer nam se činilo da smo u prvenstvo ušli sa parolom “lako ćemo”. Možda nam je taj, donekle negativan rezultat, iako je bila jesenja premijera, i trebao, da nas “pogura”, osvesti, kaže da nam ništa s neba pasti neće. Eto, u subotu smo protiv istog rivala, na njegovom terenu, “zatvorili krug” od osam uzastopnih utakmica koje smo pobedili. Dakle, nanizali smo sve protivnike, niko nam se nije izmakao, sve smo ih porazili. A nas niko. Imamo dobre perspektive i predispozicije za konačni trijumf. Ali, ponavljam, krajnji cilj je još uvek daleko. Moraćemo dobro da se potrudimo da za ostvarimo – jasan je, i oprezan, prvi operativac prvoligaša Krupe.

Na pitanje kakav je dalji plan i program kluba koji je pre ove igrato tri vezane sezone u Premijer ligi BiH, afirmisao mnoge mlade igrače, neke prodao i u značajnim transferima za tržište “Dejtonske zemlje” u zemlje poput Rumunije, Belgije, Poljske… direktor Krupljana Mladen Ilić odgovora:

-Svesni smo da je Prva liga Republike Srpske manje atraktivno takmičenje od Premijer lige BiH, ali svi zajedno moramo da se trudimo da je unapredimo i stvorimo zanimljivijom, kvalitetnijom, neizvesnijom i boljom. Ne zavaravamo se, pred nama su još dve utakmice protiv Rudar Prijedora, dakle direktnih šest bodova, i ako “rudari” dobiju obje automatski su bod ispred nas. Sledi i zimska pauza, pa pripreme, klubovi će se pojačavati. Nastojaćemo i to da odradimo kvalitetno i korektno, bolje od ostalih i stvorimo dobar start za proleće koje će da bude mnogo teže nego jesen! Krupa želi titulu, povratak u Premijer ligu BiH i nastavak afirmacije mladih i još nedokazanih fudbalera za evropsko tržište. To je naš put.

Mnogi su bili skeptični kada je posle isteka ugovora Slobodan Starčeviću uprava kluba u Prvoj ligi Republike Srpske ukazala poverenje treneru iz Novog Sada, Zoranu Mariću.

-Bilo je svakakvih komentara, razmih mišljenja, ali odluka klupskog rukovodstva, na osnovu urađenih analiza je bila jasna – poverenje dobija Marić. Nismo pogrešili. To se vidi i sada, a znali smo i tada, kada smo odlučivali. Radi se o vrednom i radnom treneru, sjajnom strušnjaku, nekadašnjem selektoru omladinskih reprezentacija Srbije, dobrom čoveku. Njegova fudbalska filozofija i vizija se poklapaju s klupskim. I tako, ruku pod ruku, koračamo dalje. Do konačnog cilja – rekao je Mladen Ilić.

Fudbalska vizija nikada nije napuštala ljude iz bajkovitog mestašceta, manastirom ukrašenog, na južnom ulazu u grad na Vrbasu, smeštenog na regionalnom putu Jajce – Banjaluka.

 

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8