XS
SM
MD
LG

Prijedoračni porazili Slaviju

Svesni du bilu u domaćem klubu da ih samo pobeda ostavlja u igri za plasman u bh fudbalsku elitu, pa su u meč sa Slavijom ušli veoma agresivno i borbeno. Pokazali su na startu da žele bodove ostaviti kući, a ekipa iz Istočnog Sarajeva se  želela organizovano braniti i tražiti prilike iz kontra napada.

Domaći su do vodećeg gola, a postigao ga je Savanović propustili dve izgledne prilike. Prvi put su šutirali pored gola golmana Nedžibovića, a drugu priliku im je ''upropastio'' dobro postavljeni golman Slavije.

Nije on ipak ništa mogao u 27. minuti. Bila je to brza i dobra kombinacija koju je završio Savanović. Jedan njegov saigrač mu je poslao povrtanu loptu, a Savanoviću nije bilo teško da matira gostujućeg golmana. Do kraja prvog dela videli smo još nekoliko obećavajućih napada Rudar  Prijdora, ali nije bilo golova.

Nastavak nije doneo preterano zanimljivu utakmicu. Uglavnom se lopta nalazila između dva šesnaesterca, da bi tada Savanović sa 30 metara, iz slobodnog udarca pokušao savladati Nedžibovića. Golman gostiju je zaustavio loptu, a onda jen usledila brza akcija Slavije. Stigla je do Blagojevića. Nakon njegovog prvog udarca Hamzabegović je kratko odbio loptu, a Blagojević je onda poslao u mrežu.

Nakon pogotka Slavije Igor Janković sve karte baca u napad, pa na teren ulazi  Ognjen Jaćimović. Tek što je ušao imao je dobru priliku, ali je njegov udarac odlično zaustavio Nedžibović. Ono što nije učinio Jaćimović jste Nemanja Pekija. Makazicama je loptu poslao iza leđa nemoćnog Nedžibovića. Bila je to fudbalska majstorija. Bio je to i konačan rezultat sureta.

Rudar Prijedor - Slavija 2:1(1:0)

Prijedor. Gradski stadion. Sudija: Vojislav Vuković (Brčko). Strelac: Savanović 27. Pekija 80. (Rudar Prijedor),  Blagojević 63. (Slavija).

Rudar Prijedor:  Hamzabegović,  Matović, Milović,  Petrović,  Pekija, Savanović, Burazor,  Šikanjić,  Kalesić (od 67. Jaćimović),  Petrović, Pavović.

Slavija: Nedžibović, Mušić, Pušara, Bjeloš,  Babić,  Perović, Blagojević,  Bojanić, Ljuca,  Bjeloš,  Kentaro.


Tekstilac 1 : 2 Kozara
Krupa 4 : 0 Jedinstvo
Rudar Prijedor 2 : 1 Slavija
Podrinje 2 : 0 Modriča Alfa
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 10 9 1 0 28
2 Rudar Prijedor 10 7 2 1 23
3 Kozara 10 5 2 3 17
4 Podrinje 10 3 3 4 12
5 Modriča Alfa 10 3 1 6 10
6 Slavija 10 2 4 4 10
7 Željezničar Sport Team 9 2 2 5 8
8 Tekstilac 9 2 2 5 8
9 Jedinstvo 10 2 1 7 7