XS
SM
MD
LG

Merima Gradinović prešla u Breznicu

Merima Gradinović u dresu Breznice

Merima Gradinović nova je igračica ekipe Breznice iz Pljevalja, dugogodišnjeg šampiona Crne Gore i učesnika u UEFA Ligi šampiona. Ova fudbalerka spada u jednu od onih igračica koje su igrale u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Inače, ovo će Merimi prvi put biti neki angažman van Bosne i Hercegovine, jer je uglavnom do sada igrala samo u jednoj zemlji najviši rang takmičenja i Prvu žensku ligu Federacije. 

Njena posljednja distanca bila je Iskra iz Bugojna za koju je nastupala tri godine i ekipa sa kojom je bila vicešampion države, te igrala finale Kupa, a još je u karijeri nastupala za Čelik Zenicu, Mladost Nević Polje i Fortunu iz Živinica.

- U Iskri iz Bugojna sam provela tri godine, bilo je lijepih i loših trenutaka, ne bih puno pričala o tome, samo bih željela da se zahvalim upravi kluba, bili su korektni kao i ekipa, hvala im za sve i želim im puno sreće u narednom periodu. Bilo je još dosta ponuda, ali sam se odlučila da pređem u Breznicu iz Pljevalja. Smatram da su jako kvalitetna ekipa, što pokazuju i njihovih rezultati, s obzirom da su prvaci Crne Gore. Mislim da ću svojim radom, trudom, zalaganjem i kvalitetom dosta napredovati i opravdati očekivanja. Ovo je za mene mogu reći novi početak, ističe Merima Gradinović. 

Dvadesetčetvorogodišnja fudbalerka je učestvovala i na nedavno održanom turniru u Pljevljama za ekipu Zorana Vukovića, te je bila oduševljena dobrodošlicom.

- Dobila sam poziv od trenera Zorana Vukovića za međunarodni turnir u malom fudbaj. Jedan sjajan turnir, dobra organizacija samog kluba pa tako i grada Pljevalja. Osjećala sam se kao kod svoje kuće jer su me tako dočekali a i prihvatili. Tad sam vidjela da se radi o jednom ozbiljnom klubu gdje je sve onako kako i dolikuje prvaku drzave, dodaje nova fudbalerka Breznice.


Budućnost 11 : 1 Cvetex
Mladost 2015 1 : 1 Obilić
Ekonomist : Breznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Breznica 18 17 0 1 51
2 Budućnost 19 16 0 3 48
3 Ekonomist 19 10 2 7 32
4 Mladost 2015 19 4 2 13 14
5 Obilić 19 4 1 14 13
6 Cvetex 20 3 1 16 10