XS
SM
MD
LG

Ludnica u Podgorici: Budućnost nakon velike drame srušila aktuelnog šampiona Crne Gore

Budućnost Podgorica

Fudbalerke Budućnosti iz Podgorice šokirale su aktuelnog prvaka Crne Gore, ekipu Breznicu iz Pljevalja, pošto su ih pobjedile na domaćem terenu poslije trilera kakvog nema ni na filmovima. 

Izabranice Dušana Globarevića srušile su Breznicu nakon gotovo 50 utakmica u kojima nije bila poražena četa Zorana Vukovića, a na kraju nakon drame rezultat je glasio 4:3.

Budućnost je tako prvenstvo ostavilo u neizvjesnosti posljednjih šest utakmica koliko je zapravo i ostalo do kraja, jer će razlika nakon ovog kola biti samo tri boda zaostatka za Breznicom.

Međutim, susret je savršeno otvorila Breznica, koja je povela u 17. minuti preko Merime Gradinović. Do kraja poluvremena prednost je uspjela da udvostruči kapitenka Jelena Vujadinović, pa je Breznica na poluvremenu imala velika dva gola prednosti.

Budućnost je u drugom poluvremenu za deset minuta uspjela da postigne dva pogotka, u 54 i 64 u život je domaću ekipu vratila Svetlana Bečić. Breznica je šest minuta kasnije ponovo vodila, a svoj drugi pogodak na utakmici postigla je Jelena Vujadinović. Podgoričanke se nisu predavale, te su u 87. minuti uspjele da stignu do izjednačenja, a mrežu je zatresla Ivana Boričić.

Kada su svi na stadionu mislili da će utakmica završiti bez pobjednika, onda je uslijedilo veliki šok. Viđena je scena kakva se ne viđa čak ni u velikim Evropskim utakmicama. Naime, golmanica domaćeg tima, Anastasija Krstović otišla je u kazneni prostor u 96. minuti utakmice.

Poslije centaršuta jedne igračice Budućnosti, Krstović se dobro snalazi u kaznenom prostoru i pogađa za veliku pobjedu Podgoričanki i veliko slavlje. Bio je težak triler i spektakl kakav ženski fudbal i treba da ima u regionu. 

Nakon ovog kola Breznica će ostati na prvom mjestu sa 39 osvojenih bodova, a Budućnost će imati tri manje u odnosu na prvaka Crne Gore. Do kraja je ostalo da se odigra još šest utakmica i još jedan međusobni duel ove dvije ekipe, pa možemo reći da nas čeka prava ludnica do kraja sezone.  

ŽFK Budućnost Podgorica - ŽFK Breznica Pljevlja 4:3 (0:2).
Stadion: Pomoćni teren Budućnosti.
Gledalaca: 50.
Glavni sudija: Miloš Ćupić.
Pomoćnici: Danilo Rajović, Tatjana Radović.
Žuti kartoni: Budućnost (Caković, Boričić, Đurđevac, Bicic), Breznica (Vujadinović).

Budućnost: Krstović, Simonović, Drešević (od 87. Bicić), Malesija, Boričić (od 87. Boričić), Simonović, Đurđevac (od 75. Radunović), Tošković, Bečić, Miladinović, Caković (od 58. Petrović). 

Trener: Dušan Globarević. 

Breznica: M. Knežević, Vujadinović, Gradinović, Karličić, Miletić, A. Knežević, Šebek, Bošnjak, Čengić, Maraš, Kočanović. 

Trener: Zoran Vuković.

Igračica uakmice: Anastasija Krstović (Budućnost Podgorica).

 


Budućnost 11 : 1 Cvetex
Mladost 2015 1 : 1 Obilić
Ekonomist : Breznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Breznica 18 17 0 1 51
2 Budućnost 19 16 0 3 48
3 Ekonomist 19 10 2 7 32
4 Mladost 2015 19 4 2 13 14
5 Obilić 19 4 1 14 13
6 Cvetex 20 3 1 16 10