XS
SM
MD
LG

Slavija bez mnogo promjena počela sa pripremama

Trener Slavije, Milan Gutović, obavio je danas prozivku fudbalera, te su Sokolovi zvanično počeli sa pripremama za drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Gutović je na prozivci imao 19 fudbalera, manje-više poznatih lica i Slavija bez mnogo promjena ulazi u nastavak sezone. Kako smo već ranije pisali ekipu su napustili Sedin Ljuca, koji je otputovao u Njemačku, Nikola Bjeloš koji će karijeru nastaviti u zeničkom Čeliku, te Vladan Minić. On je odlučio da se posveti igranju futsala i neće više biti član Slavije.

Kada je riječ o dolascima, među Sokolove se vratio Ivan Trifković. Golman Olimpika će proljećni dio sezone provesti na pozajmici u Slaviji i sigurno će predstavljati pojačanje za tim iz Istočnog Sarajeva. Osim njega, tu je i Dražen Dubakčić, rođeni Vlaseničanin i nekadašnji omladinac sarajevskog Željezničara koji je posljednji angažman imao u visočkoj Bosni, a tu je i doskorašnji igrač Sutjeske, Aleksandar Ivanović. 

Milan Gutović je obavio razgovore sa upravom kluba i dobio je odobrenje da se dodatno pojača na najdeficitarnijim pozicijama, a kako nam je rečeno to su jedan centralni napadač, dva krilna fudbalera i jedan centralni vezni.

Što se tiče priprema, Slavija će kompletne odraditi kod kuće, treniraće se na pomoćnom terenu, kao i u Sportskom centru ''La Bombonera'' i u Sportskoj dvorani ''Slavije'', a trebalo bi i da dobiju na korištenje teren sa vještačkom travom u SRC ''Olimp'' na Palama. Zakazano je pet provjera, i to protiv juniora Slavije, zatim 9. februara protiv juniora Željezničara, 16. februara protiv Radnika iz Hadžića, 22. ili 23. februara protiv Romanije i generalka 1. marta protiv Olimpika. Traže se još protivnici za dva pripremna meča i to za 12. i 19. februar.

Došlo je i do određenih pomjeranja u stručnom štabu, pa će tako pomoćnici Milana Gutovića biti Vučina Šćepanović i Bojan Regoje, a brigu o golmanima nastaviće voditi Dušan Remić.

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8