XS
SM
MD
LG

Kako se riješiti zaslužnog sportiste

Nedavno je RK Borac, čitaj Vladimir Branković, smijenio Dejana Unčanina . Zaista je žalosno tako nešto uraditi legendi kluba koji je igrao i svojim golovima spašavao i klub i njega da ne bude smijenjen. A razlog za Dejanovu smjenu je navodno taj što ekipa Borca nije bila na defileu povodom 9. januara, Dana Republike Srpske. Pa nije bio ni Vladimir Branković, baš kao što nije bilo ni ekipe ili uprave FK Borac...

Nije Unčanin jedini takav slučaj

Na ovaj ili sličan način Vladimir Branković i njegovi saradnici su sklonili i Gorana Malića, rekordera po broju nastupa za Borac. Prvo su mu, po završetku igračke karijere, dali mjesto sportskog direktora, ali kako se nije uklopio u šemu, bio je prinuđen da podnese ostavku. Da ne govorim o tadašnjem direktoru, Nebojši Goliću, koji nije pozdravio jednog člana Upravnog odbora, pa je sam dao ostavku da ga ne maltretiraju zbog toga!

Laži oko Srđana Trivnudže

Posebna je priča vezana za najboljeg igrača Borca, Srđana Trivundžu, koji je oduvijek mislio svojom glavom, što pojedincima nije odgovaralo. Zato su počeli da plasiraju laži kako on, navodno, ima platu od 9,000 KM. Svima koji su pričali i lagali ja sam, preko medija, pokazao kopiju ugovora prema kojem mu je plata 2.000 KM, na šta su oni naglo ućutali i nikada mi nisu odgovorili.

Zašto su otjerani Rađenović i Crnomarković

Da ne spominjem kako su dali otkaz treneru Igoru Rađenoviću, koji je za mene bio najbolji mladi trener i stručnjak pred kojim je stajala budućnost jer je išao stopama Pere Janjića i usavršavao se o svom trošku i upijao savjete drugih.

Zbog čega je smijenjen Bojan Crnomarković? Ima tih primjera još, da ih ne nabrajam sve, a pametnom je i ovo dovoljno!

Kako se nekada radilo

U moje vrijeme, mada je glupo govoriti to iz ovog ugla, uprava kluba, odnosno predsjednik Skupštine i Upravnog odbora, te ja kao prvi operativac, po predaji završnog računa od strane knjigovođe, odmah smo zavli SDK, i od direktora Hamdije Sefića tražili da u Borac dođe inspekcija i pregleda kompletno poslovanje. A danas, da ne pričam šta se sve dešava...

Igrači su vjerovali u klub

Zato je Borac u to vrijeme bio najbolji jer su igrači vjerovali u klub, iako je uvijek bilo sitnih podmetanja i zavisti. Zato i mislim da više nikada neće biti jakog Borca. Jer, danas su u Borcu svi selektori, a niko ne obezbjeđuje uslove za rad svih selekcija u klubu!