XS
SM
MD
LG

Nevolje na košarkaškom ''Istoku'': Četiri ekipe i dvojica sudija

Druga liga Republike Srpske u košarci na ''Istoku'' počela je prethodnog vikenda utakmicama prvog kola.

Sa razliku od ''centra'' ''zapada'' gdje takmičenja uveliko traju, sada već hronični nedostatak klubova na ovoj regiji za posljedicu ima da sezona traje od januara do marta, a liga ima svega četiri kluba. Ove godine to su Romanija, Igman, Gacko i Rogatica.

No, ni tako malenu ligu očigledno nije moguće organizovati bez poteškoća.  Utakmica prvog kola između Rogatice i Gacka zakazana je bila za subotu, 18. januara. Komesar za takmičenje, Darko Frganja, je delegirao za tu utakmicu Vladimira Ćosovića, Srđana Rajaka i Nemanju Pavlovića.

Ništa to ne bi bilo sporno, da Srđan Rajak za isti dan nije bio delegiran na utakmicu Prve lige Republike Srpske koju su na Sokocu igrali domaći Sokolac i banjalučki Borac. S obzirom na to da on fizički nije mogao biti prisutan na dva mjesta istovremeno, za utakmicu u Rogatici nije pronađana zamjena, nego su utakmicu odradila dvojica sudija, Ćosović i Pavlović.

Ovo je problem koji se već pojavio u prvom kolu i potrebno ga je na vrijeme liječiti. Bez obzira na to što je ovo liga o kojoj rijetko gdje možete nešto pročitati, osim na našem portalu i pojedinim lokalnim portalima iz mjesta odakle dolaze ekipe, ona mora da bude odigrana po svim propisima i u skladu sa normativima Košarkaškog saveza Republike Srpske ukoliko mislimo da zadržimo i ovo malo košarke na ''Istoku'' i djecu privolimo da se njome i dalje bave.

 


Gacko 72 : 92 Igman
Rogatica 89 : 65 Romanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Rogatica 6 6 0 12
2 Igman 6 3 3 9
3 Romanija 6 2 4 8
4 Gacko 6 1 5 7