XS
SM
MD
LG

Rogatičani čekaju odluke Košarkaškog saveza Republike Srpske

Košarkaši Rogatice

Dobro  je poznato šta je sve   prouzrokovao koronaviruso. Nije on poštedeo ni sport. Radi preventive obustavljena su takmičenja u svim ligama , stadioni i sportske dvorane su opustele.

 Ipak u ovim teškim vremenim, a neposredno pred pojavljivanja ove opake bolesti na prostorima Republike Srpske,  jedno ligaško nadmetanje je uspešno okončano .

Reč je o Drugoj ligi Republike Srpske u košarci grupa Istok koja je realizovana uz učešće četiri ekipe pa je u šest prvenstvenih kola odigrano ukupno 12 utakmica. Darko Frganja , komesar takmičenja  je uglavnom zadovoljan uspešnim provođenjem nadmetanja na  drugoligaškom Istoku RS, ali ostala je nepoznanica o daljim dešavanjima oko završnice takmičenja i odluke da li će aktuelni prvak ove lige  KK „Rogatica“ preko doigravanja preseliti u viši rang, Prvu ligu Republike Ssrpske.

-Takmičenje u okviru Druge  lige Republike Srpske, grupa Istok odvijalo se u skladu sa takmičarskim aktima IO KSRS. Imajući u vidu tešku finansijsku situaciju  u kojoj se nalazi većina ekipa ,vodili smo računa da maksimalno zaštitimo klubove, između ostalog  i kroz adekvatno delegiranje službenih lica i ostale olakšice. Shodno propozicijama takmičenja ligu su  mogli sačinjavati minimalno četiri kluba, pa su bili ispunjeni osnovni uslovi . Istina malo se kasnilo sa početkom takmičenja zbog organizacije klubova, ali sve smo uspeli da stignemo . Prve utakmice su odigrane  u januaru tekuće godine. Nakon 6 odigranih kola najubedljivija je bila ekipa „Rogatice“ koja je osvojila prvo mesto sa maksimalnih šest pobeda i 12 osvojenih bodova. Slede ilidžanski“ Igman“sa 9 ,“Romanija“ iz Pala je  osvojila 8 i gatačka“ Mladost“ 7 bodova - ističe Frganja

Pobedničkoj ekipi „Rogatice“ po završetku utakmice poslednjeg kola, Komesar takmičenja Darko  Frganja  uručio  je  pehar.

Kako trenutno stvari stoje nije poznato na koji način će se odvijati dalje takmičenje i kakav će biti status Rogatičana.

-Uputili smo čestitke košarkašima „Rogatice“ koji su zaista bili ubedljivo najbolji i zasluženo podigli pobednički pehar. Prema propozicijama takmičenja pobednička ekipa Druge lige , grupe Istok je trebala kroz doigravanje sa prvacima Druge lige Zapad i Centar rešiti dalji status. Doigravanje je trebalo da usledi u periodu od 4. aprila . Šta će se dalje dešavati svakako će diktirati mere koje se provode radi pojave koronavirusa . Naravno da će se slušati instrukcije Vlade i njenih organa a i postupaće se po daljim odlukama koje će donositi organi KSRS –zaključio je Dearko Frganja

 


Gacko 72 : 92 Igman
Rogatica 89 : 65 Romanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Rogatica 6 6 0 12
2 Igman 6 3 3 9
3 Romanija 6 2 4 8
4 Gacko 6 1 5 7