XS
SM
MD
LG

Košarkaši Romanije sutra u derbiju dočekuje Rogaticu

U košarkaškom prvenstvu drugoligaškog "Istoka" na rasporedu su mečevi 3. kola, a najmlađi paljanski sportski kolektiv KK "Romanija" sutra u subotu u derbiju dočekaće ekipu Rogatice.

Posle slavlja na otvaranju sezone u gostima nad Igmanom iz Istočne Ilidže razultatom 51:73 i odloženog meča drugog kola u Gacku protiv domaće ekipe ovo će Paljanima biti istorijski premjerni meč kod kuće.

Rogatičani su "skockali" ekipu za najviši plasman (braća Okiljević, Bojan Puhalac) i sjajno su ušli u prvenstvo, lagano su upisali dvije domaće ubjedljive pobjede, savladali su košarkaše Gacka 86:45, a u prošlom kolu Igman sa 96:69 i sa Paljanima će se "krpiti" i za najviši plasman.

U paljanskoj ljepotici, dvorani "Peki", očekuje se velika borba, uzbudljiva, neizvijesna i lijepa košarkaška predstava te ovom prilikom pozivamo ljubitelje sporta iz Pala da sa trebina podrže domaći sastav da ostvari sportske ambicije i istakne kandidaturu i za Prvu ligu Republike Srpske.

Utakmica između košarkaša Romanije i Rogatice na rasporedu je sutra u subotu 1. februara u Palama u dvorani Peki sa početkom od 17,00 časov


Gacko 72 : 92 Igman
Rogatica 89 : 65 Romanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Rogatica 6 6 0 12
2 Igman 6 3 3 9
3 Romanija 6 2 4 8
4 Gacko 6 1 5 7