XS
SM
MD
LG

Košarkašice Ušća iz Banja Luke na dobrom putu

ŽKK Ušće Banja Luka

 

Košarkaški klub Ušće je jedini klub u Banjalučkoj regiji koji ima mušku i žensku seniorsku ekipu u svim takmičenjima. Klub koji je osnovan 2013. godine, svake godine napreduje u organizacionom smislu i pored nedovoljne podrške i malog broja ljudi koji pomažu ovaj klub. Muški tim nalazi se u sredini tabele Druge lige, a tim čine uglavnom momci sa 18,19 godina uz jednog ili dvojicu starijih.I tako svake godine, dok se ne stvori dobra selekcije i ne uspiju plasirati se u vrh i borbu za Prvu ligu.

Prava i dobra sportska priča nastala je formiranjem ženskog tima koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske i ovaj tim sačinjen uglavnom od mladih djevojaka. Već u Prvoj sezoni imaće priliku kroz plej of boriti se da uđe u najviši rang. Predsjednik ovog kluba Boris Blagojević, rekao je da će to biti teška misija:

'' Cilj nam je bio da pokrenemo žensku košarku unutar našeg kluba i u tome smo uspjeli za veoma kratko vrijeme, ako se plasiramo u plej of, biće to veliku uspjeh. Što se tiče plej ofa, ako se plasiramo biće veoma tesko otići dalje, jer su protivnici dosta jaki, ali borićemo se, pa kako bude. Drago mi je da se kroz naš klub dosta djevojaka, bivših košarkašica vratilo ovom sportu, kao što su sestre srpske reprezentativke u košarci Saše Čađo, Vera i Vanja Čađo, a takođe afirmisali smo i neke mlađe poput Nevene Vuković i Jovane Milinić. U ovoj sezoni nije nam prevashodan cilj bio plasman u Premijer ligu, jer nemamo uslove za to, ni finansijsku podršku, ali svakako u narednim godinama ćemo ići ka tome da se takmičimo u najvišem rangu.''

Košarkašice Ušća za vikend završavaju regularni dio prvenstva, kao domaćini lideru Feniksu. Sportska priča i kolektiv kao KK Ušće, zaslužuje podršku od Grada Banja Luka i Ministarstva porodice omladine i sporta za sve što rade i što su do sada uradili.

 


10 .kolo Prva liga RS
Budućnost BN 49 : 47 Kozara
Ušće 56 : 76 Feniks
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Feniks 8 8 0 16
2 Kozara 8 5 3 13
3 Budućnost BN 8 5 3 13
4 Ušće 8 1 7 9
5 Mladost (-1) 8 1 7 8