XS
SM
MD
LG

Zapostavljena Prva liga Republike Srpske za košarkašice

 

 

Na adresu našeg sajta stiglo je pismo razočaranih ljubitelja ženske košarke. Digli su svoj glas protiv inertnosti matičnog saveza, ali i medija...Pismo obkavljujemo u cijelini, a imena potpisnika naravno nećemo objaviti. Zamolili su nas,a mi to poštujemo:

''Poštovani ljubitelji košarke, obavještavamo Vas da narednog vikenda počinje 1/2 plej ofa Prve ženske lige Republike Srpske u košarci. Da, upravo tako, Republika Srpska ima svoju Prvu ligu za žene, gospodo sportski novinari, ove djevojke zaslužuju da se nađu u svakom nedeljnom sportskom pregledu, u svakim novinama ponedeljkom!

Ovu ligu igra Milica Dabović, jedna od najboljih evropskih košarkašica. Ovu ligu igra Milica Đokić  jedna od najtalentovanijih djevojčica kadetskog uzrasta. Obe nastupaju za prvoplasiranu ekipu regularnog dijela takmičenja, ŽKK Lavovi Brčko.

Ovu ligu igraju sestre Čašo, Sara Raičević, Ilijana Protić i mnoge druge mlade i perspektivne Banjalučanke za KK Ušće, jedini tim u Banja Luci sa seniorima u obe konkurencije, a drugoplasirani u regularnom dijelu Prve lige RS za žene.

Ovu ligu igra košarkaška fabrika iz Bijeljine, ekipa Budućnosti, koja je iznedrila mnoge asove, neki sad igraju i Evroligu, a trener im je jedna od najboljih iz generacije Razije Mujanović, odlična Dragana Čojić.

Ovu ligu igra Kozara iz Gradiške već 30 godina. Ovu ligu igra Katarina Pajić, u ekipi ZKK Mladost Prijedor, koja je dugo godina nastupala u Prvoj ligi Srbije. I ovu ligu igraju mlade djevojčice iz Novog Grada, ekipa Slobode.

Tužno je da se za ovu ligu nigdje drugo ne čuje, osim na sajtu SPORTDC.NET! Tužno je da Prva liga u bilo kom sportu, a pogotovo ženskom nema adekvatnu podršku, od institucija i gradova, opština. Tužno je da dolazak Milice Dabović u ovu ligu, KSRS  nije promovisao. Tužno je da klubovi nemaju nikakvu podršku ni zaleđinu od matičnog košarkaškog saveza. Iskreno se nadamo da će ova liga dobiti na značaju, ove djevojke iz svih 6 klubova su zaista odlične, ne smijemo dozvoliti gašenje bilo kog kluba iz bilo koje sredine. ''

 

 

 

 


10 .kolo Prva liga RS
Lavovi 115 : 29 Sloboda
Ušće 88 : 48 Mladost Basket Una
Kozara 66 : 64 Budućnost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Lavovi 10 8 2 18
2 Ušće 9 6 3 15
3 Budućnost 9 6 3 15
4 Kozara 10 5 5 15
5 Mladost Basket Una 10 4 6 14
6 Sloboda 10 0 10 10