XS
SM
MD
LG

Mladena Petrušić najbolji sportista opštine Sokolac

Mladena Petrušić

Članica Atletskog kluba „Glasinac“ Mladena Petrušić proglašena je za najboljeg sportistu opštine Sokolac u 2019. godini, a klub za koji nastupa izabran je za najuspješniji sportski kolektiv ove lokalne zajednice.

Petrušićeva, koja se takmiči u višeboju i skoku u vis, sedmi put dobitnik je ovog priznanja, a krajem prethodne godine proglašena je i za najbolju atletičarku Republike Srpske u 2018. i 2019. godini. 

„Svako priznanje mnogo znači za svakog sportistu ali nagrada koju dobijete od svoje opštine ima posebnu težinu. Rezultat koji sam ostvarila na 56. Međuopštinskim  omladinskim sportskim igrama /MOSI/, održanim u Sokocu, jedan je od najljepših uspomena iz prethodne sezonu. Osvajanje četiri zlatne medalje i postavljanje rekorda MOSI mislim da je značajno doprinijelo da se nađem na prvom mjestu u ovom izboru“ kazala je Mladena, aktuelni prvak Balkana u sedmoboju i novi rekorder BiH u sedmoboju i petoboju.   

U deset najuspješnijih sportista su i član Karate kluba "Glasinac" Isidora Borovčanin, atletičar "Glasinca" Aleksandar Lučić, Nemanja Pečenica iz Košarkaškog kluba "Sokolac", odbojkašica Marija Batinić, Darko Gašević iz Kluba malog fudbala "Glasinac", strijelac Marinko Janković, fudbaler Neđo Šuka, Đorđe Radović iz Rukometnog kluba "Glasinac" i Željko Komlenović član Planinarskog društva "Glasinac".

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica rekao je da opština iz budžeta izdvaja godišnje oko 300.000 KM za potrebe sportista i da će se ta praksa nastaviti i u budućnosti.

„Sokolac je sportski grad i lokalna zajednica izdvaja dosta sredstava za sport, za održavanje sportske infrastrukture i izgradnju objekata. Prethodne godine bili smo domaćini 56. MOSI koje su odlično protekle i učesnici iz 30 opština i gradova Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH imaju samo riječi hvale za organizaciju" dodao je Bjelica.

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji izabrani su i perspektivni sportisti: Bojan Marković, Jovana Paunić, Luka Kezunoviću, Ivan Boljanić, Marija Bakmaz, Ognjen Pavlović, Đorđe Petrušić, Jovan Kapović, Luka Vojinović i Una Kreštalica.

„Nagrada za perspektivnog sportistu svoje opštine predstavlja mi podstrek za još bolji rad. Trenutno nastupam za prvi tim Odbojkaškog kluba „Glasinac“, a bila sam dio juniorskog sastava koji se plasirao na završni turnir Republike Srpske gdje smo osvojili četvrto mjesto“ rekla je mlada odbojkašica Marija Bakmaz.

Perspektivni sportisti

Za najuspješnijeg sportskog trenera izabran je Tomislav Tamburić, a za sporstkog radnika godine Milan Curović. Posebna priznanja uručena su Milanku Borovčaninu Romsoku i Goranu Cvijetiću, a posthumno posebno priznanje Draganu Bartuli. 
Priznanje za članove Udruženja lica sa posebnim potrebama "Podrška" pripalo je Snježani Džidi.