XS
SM
MD
LG

Željko Marić ''prva pištaljka'' Doboja

Željko Marić

U Doboju je održana izborna Sklupština Udruženja fudbalskih sudija i instruktora GFS Doboj. Nakon prethodno obavljenih predizbornih radnji i konsultacija,  sjednica Skupštine , koja broji 19 članova i to 17 iz reda fudbalskih sudija i instruktora i dva iz  reda fudbalskih radnika, održana je u prostorijama Saobraćajnog fakulteta u Doboju.   

Izbornoj sjednici Skupštine predsjedavao je Slavko Pančić, predsjednik, a nakon što je Verifikaciona komisija utvrdila da su na listi za  novog  predsjednika evidentirana dva kandidata , prišlo se glasanju. Na kraju je  utvrdjeno da je za novog predsjednika izabran Željko Marić, savezni sudija,  koji je dobio povjerenje svih delegata. Marić je , preuzimajući mjesto predsjednika Udruženja, obratio delegatima i , izmedju ostalog, rekao

 - Zahvaljujem se na ukazanom pevjerenju  i vjerujem da ću sa vama delegatima kao i potpredsjednicima Gojićem i Sofićem, uspjeti da realizujem zadatke koje je Skupština ranije postavila pred nas a takodje,  unesemo i nove elemente u našem radu. Ipak, u centru aktivnosti sada će nam biti rad na omasovljenju Udruženja organizovanjem kurserva za sudije. Ovdje ćemo poseban akcenat morati da damo na mlade fudbalere koji žele da se ogledaju i u dijeljenju fudbalske pravde. Takodje, moraćemo da se što više angažujemo u srednjim školama gdje bismo sa profesorima fizičkog vaspitamnja uspostavili čvršću saradnju i pronašli zajednički mlade talente  zainteresovane za zvanje fudbalskog sudije. Ostvarićemo i bolju sradnju sa svim fudbalskim klubovima ,   a tu mislim i  na  ženske klubove koji su u našem okruženju i koji su članovi GFS Doboj.

Za potpredsjednike Udruženja fudbalskih sudija i instruktora GFS Doboj izabrani su Mirko Gojić i Vedran Sofić.

Da  je  startovalo ozbiljno u svom radu novo rukovodstvo  većje pokazalo pozvivom  svih  mladih zainteresovanihza fudbalskog sudiju da se uklčjuče u Školu pod nazivom „Budi  fudbalski sudija“ koja počinje sa radom 16. marta u Doboju.