XS
SM
MD
LG

Predrag Perković: Radnik moramo sačuvati ,a Tomića ćemo smijeniti

Dešavanja u fudbalskom klubu Radnik iz Bijeljine nakon jučerašnje Skupštine i izbora Predraga Perkovića na poziciju predsjednika Upravnog odbora izaziva veliku pažnju fudbalske javnosti.  

Mnogi se pitaju da li je Skupština morala da se održi juče, u jeku pandemije koronavirusa.  Pitali smo upravo to  novoizbranog predsjednika Perkovića ,, da li se Skupština morala održati juče.

-Prvo, svi članovi Skupštine su punoljetni i ozbiljni ljudi. Znali su kakvo je stanje i nisu se libili da dođu. Nije bilo straha, da se prisustvuje sjednici, a stanje u klubu je tako da se ovo moralo uraditi. Radnik ima obavezu i prema igračima, trenerima, zaposlenim...Klub nije isplatio dvije – tri plate. Tačnije od decembra se ništa nije platilo, dakle  januar, februar i evo mart... A vidite kakvo je stanje. Imamo i obaveze prema nekim klubovima koji se naslanjaju na Radnik. Čeka nas i licenciranje i za Evropu i Premijer ligu, treba obezbijediti garanciju na dva miliona za dobijanje evro licence...Prošla godina se završila sa 320.000 maraka minusa, a akumulirani dug je mnogo veći.  Sutra ću imati sastanak sa šefom stručnog štaba, i još nekim iz kluba da vidimo kako dalje, a vama ćemo dostaviti finansijsko stanje u klubu. Nije ružičasto, kaže Perković.

Mladen Krstajić je u jučerašnjoj izjavi rekao da je Perković ''natjeran'' da dođe na čelo Radnika, a da njega (Krstajića) smjene?

-Otkud Krstajić zna da sam ja natjeran? To što se dešavalo između njega i gradonačelnika Miće Mičića nije moje da komentarišem. Mladen i ja smo prijatelji i ja ću ga pozvati da ako hoće budu u upravi kluba u pomogne. Pomagao je i radio i on, ali i Mićić. Ne mogu i neću da komentarišem zašto je došlo do razlaza. Mladen je krajem decembra podnio ostavu, a u tom periodu klubom praktično nije niko rukovodio. Sportski direktor ili direktor, već šta je Nebojša Tomić nije dolazio u klub i on će odlukom čelnika kluba biti smijenjen. Moram reći da rezultate koje je postigao Krstajić , sa ostalim ljudima u Radniku, niko neće moći negtrati. Imao je i odriješne ruke kada je bio pomoćnik slavljuba Muslina, ali i kada je postao selektor. Tada je sva ovlašćenja prenio na Nebojšu Tomića. Na Skupštine je bilo izuzetno pohvalnih disusija za Mladena Krstajić,ali i nekih negativnih, kaže Perković.

Na naše pitanje da li je upoznat sa činjenicom da je Slaven Ristić rekoa da neće biti u Upravnom odboru Radnika, a da su Miloš Stevanović i doktor Slobodan Lovrić neće da razmišljaju o Radniku dok ne prođe ova pandemija rekao nam je:

-Sa gospodinom Ristićem je razgovarao gradonačelnik Mićo Mićić i na njegov predlog sam gospodina Ristića predložio u Upravni odbor. Miloš Stevanović nije decidno rekao da neće da radi, već , kao i doktor Lovrić, da sada imamo mnogo prečih poslova, od fudbala. Naravno da su u pravu i naći ćemo modus kako ćemo da radimo. Jasno je apsolutno da je doktor Lovrić mnogo potrebniji na radnom mjestu našoj bolnici. Pored ove teške situacije ne smijemo dozvoliti da Radnik padne. On mora da preživi ova teška vremena. Moramo pokazati razumijevanja i prema svima onima koji s sada u Radniku, igrači, treneri, zaposleni, dečaci koji treniraju u našem klubu. Moram još jednom da vam kažem, precizne podatke mimaćete sutra, završio je Predrag Perković.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8