XS
SM
MD
LG

Raspucani Branko Rosić (video)

OMARSKA – Omarska je na startu prvenstva savladala neugodne Laktaše sa 4:1, dosta teže od očekivanog, iako konačni rezultat to ne govori. Laktaši su zadržali otprilike isti tim kao proljetos, ali se vidio odličan rad novog trenera Darka Maletića koji je mnogo unaprijedio ovu ekipu. Sa druge strane, trener Vuleta je odlučio da ne stavi u prvu ekipu Krecelja i Bojana  Romanić , što je unijelo nervozu u ekipu i što se osjetilo posebno na početku utakmice.

Inače, utakmica je zbog virusa KOVID 19 igrana bez prisustva publike, ali se na ulicama i kućama oko stadiona i danas skupio popriličan broj najvatrenijih simpatizera. Viđena je jedna prava prvenstvena utakmica, po idealnom terenu i sparnom vremenu.

Gosti su bolje otvorili susret i dobrom igrom poprilično iznenadili domaće igrače. Bolju igru gosti krunišu golom u 11. minutu. Napadač Laktaša je presjekao jednu loptu koju je Mario Ratković  kratko vratio prema golmanu Jokiću, zaobišao i golman i pogodio za vođstvo gostiju. U 23. minutu Radetić je mogao uvećati  prednost gostiju, ali je pogodio prečku, Lopta se od prečke odbila negdje oko gol crte, gosti su tražili pogodak, ali pomoćni sudija je pokazao da lopta nije prešla gol liniju.

Posle toga, Omarska je opasnija, ali sa vrlo malo prilika, ali što je najvažnije sa skoro stopostotnom realizacijom. U 33. minutu Vračar proigrava Branka Rosića , griješi štoper gostiju, lopta dolazi do Rosića koji preciznim udarcem izjednačava rezultat. U 44. minutu ponovo je na sceni Branko Rosić . Sjajno je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, u golmanovu stranu, i doveo Omarsku u vođstvo od 2:1. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, viđena je bolja i agresivnija igra Omarske. Već u 47. minutu lijepa akcija, Branko  Rosić se našao u dobroj poziciji, ali je sa 15 metara neprecizno šutirao. U 58. minutu vidjeli smo brzu i preciznu kontru Omarske, lopta dolazi do usamljenog Grahovca, koji malo iskosa pogađa ”malu mrežicu” gola Tadića i faktički rješava utakmicu. Bilo je to 3:1 za Omarsku. Treba istaći da se tada povrijedio i Vedran Panić, pa je Omarska ostala bez opasnog napadača. Ipak, do kraja nije bilo većih uzbuđenja. Laktaši su pokušavali preuzeti inicijativu, ali nisu uspijevali, a Omarska je dosta lako držala situaciju pod kontrolom. U samom finišu utakmice,  još jedna lijepa akcija domaćih koju je završio tandem Branko Rosić – Đorđe Rosić. Đorđe je idealno proigrao Branka koji je kompletirao het-trik i postavio konačnih 4-1 za Omarsku. Sa ova tri gola, Branko Rosić je došao do kvote od 59 golova i stigao  na deseto mjesto top liste strijelaca Omarske svih vremena. Prestigao je trenera Vuletu i Ognjena Jaćimović  koji su za Omarsku postigli po 57 golova.

Osim Branka Rosića koji je postigao tri gola, zaista treba istaći i Borislava Grahovca koji je danas vanserijsku utakmicu, pretrčao je ogromnu kilometražu, oduzeo nebrojeno lopti, asistirao, te postigao i jedan pogodak. Takođe, treba istaći da su na  utakmici debitovala i dva mlada Ratkovića, Mario i Andrej, koji su odigrali svih 90 minuta i pred kojima je sigurno uspješna karijera, te im želimo mnogo sreće i da ih povrede mimoiđu.

Takođe, ovo je prva utakmica u kojoj je dozvoljeno pet izmjena, ali se danas nisu najbolje snašli ni akteri, ni pomoćni sudija pa su izvršene samo tri izmjene u redovima Omarske.

U sledećem kolu Omarska gostuje u Brodu, a Laktaši gostuju kod novog drugoligaša, Čelinca.

Omarska – Laktaši 4-1 (2;1)

Rosić Branko ‘33, ‘44, ‘87, Grahovac ‘58 – Lekić ‘11

Sudija: Radić Dejan (Modriča). Bez gledalaca.

Žuti kartoni: Grahovac, Anđić, Ratković Andrej, Nišević, Rosić Đ (Omarska) Bursać, Grabovac (Laktaši)

Omarska: Jokić, Anđić, Ratković Mario, Nišević (S. Romanić), Ratković Andrej, Zdjelar, Grahovac, Vračar, Stojnić (B. Romanić ), B. Rosić Panić (Đ. Rosić ). Trener: Milenko Vuleta.

Laktaši: Tadić, Šavija, Telić, Petković, Keleman, Bursać, Grabovac (Vukosavljević), Žarić (Nunić), Radetić, Lekić (Palikuća), Ćetojević (Banjac). Trener: Darko Maletić.

FK Laktaši

 


Proleter 1 : 2 Borac
Sloga (Trn) 2 : 1 Sloga (Srbac)
Jedinstvo 4 : 0 Dubrave
Sloboda 5 : 0 Progres
OFK Brdo 4 : 1 Polet 1926
Omarska 4 : 1 Laktaši
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda 1 1 0 0 3
2 Jedinstvo 1 1 0 0 3
3 OFK Brdo 1 1 0 0 3
4 Omarska 1 1 0 0 3
5 Sloga (Trn) 1 1 0 0 3
6 Borac 1 1 0 0 3
7 Čelinac 0 0 0 0 0
8 Proleter 1 0 0 1 0
9 Sloga (Srbac) 1 0 0 1 0
10 Laktaši 1 0 0 1 0
11 Polet 1926 1 0 0 1 0
12 Dubrave 1 0 0 1 0
13 Progres 1 0 0 1 0