XS
SM
MD
LG

Spektakularna utakmica u Živinicama: Fortuna i Radnik podijelili bodove

Fortuna - Radnik

U pravoj spektakularnoj utakmici drugog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine fudbalerke Fortune iz Živinica i Radnika iz Bijeljine odigrale su neriješeno, a rezultat je glasio 3:3.

Po izuzetno teškim uslovima za igru, jakoj vrućini, oba tima su može se reći, odigrala dobar meč, te na kraju podijelili bodove na Gradskom stadionu u Živinicama.

Meč nije mogao bolje početi za domaćina, koji je poveo već u drugoj minuti kada je mrežu protivnika zatresla Vildana Hodžić prekrasnim udarcem za 1:0. Potom se Radnik malo trgnuo, te je uzvratio u šestoj minuti, kada je Šakotić uposlila Krajšumović u prostor, ali je njen udarac odbranila Mustafić. Međutim četiri minute kasnije, Radnik je izjednačio. Njeguš je izbila loptu daleko iz svog šesnaesterca, a ona je nekako uspjela stići do Krajšumović, koja sjajno bježi odbrani Fortune i sigurno postiže pogodak za 1:1.

U 16. minuti gošće iz Bijeljine došle su do preokreta, kada je Marković fantastičnim udarcem sa 25 metara savladala Mustafić i dovela svoju ekipu u vođstvo. Četiri minute poslije ponovo je Marković zaprijetila golu domaćeg tima, ali je bila neprecizna i otišla je lopta pored gola. U 32. minuti Fortuna je imala sjajnu priliku preko Selimović, no lopta ide preko gola. Ipak, sedam minuta prije odlaska na odmor, izabranice Nermina Karića su došle do pogotka nakon velike gužve u kaznenom prostoru Radnika, najbolje se snašla Oštraković i postigla pogodak, a to je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, očekivano, malo je opao ritam, pa se igralo nešto mirnije. Najbolja šansa u drugom dijelu došla je u 72. minuti preko Sofije Krajšumović, koja je pogodila stativu, nakon odličnog sprinta. Novi pogodak za Radnik došao je u 81. minuti, nakon velike greške golmanice Begović, poklonila je loptu Krajšumović, a ona to kažnjava i smješta loptu u mrežu za 2:3. Radnik nije želio odustati, te je nastavio sa napadima i želio potvrditi pobjedu u posljednjih deset minuta utakmice. Novu šansu imala je Krajšumović u 84. minuti, ali Begović odlično brani. I onda kako to obično biva u fudbalu, kada ne iskoristiš svoje šanse, dolazi kazna. U samom finišu utakmice nakon kontranapada Fortune, Selimović prolazi Lukić i šalje loptu na drugu stranu za Noćajević, kojoj nije teško smjestiti loptu u mrežu za konačnih 3:3. 

Na utakmici u Živinicama treba i pohvatili sudijsku trojku iz Brčkog, koja je odradila veoma dobro svoj posao.

Vildana Hodžić je nakon utakmice istakla da može biti zadovoljna rezultatom, ali da će itekako se truditi da u narednim mečevima budu dosta bolji. 

- Generalno zadovoljni smo bodom. Ekipa iz Bijeljine je imala više stopostotnih prilika u odnosu na nas, međutim smatram da smo zaslužile bod, s obzirom da i mi nismo iskoristile neke šanse kod 1:0. Drago mi je jer je utakmica bila fer i korektna, moramo dosta stvari popraviti za ubuduće i to je to. Vjerujem da imamo kvalitet, ali u ove dvije utakmice nismo pokazali ono sto možemo, tako da nadam se da će u narednom periodu to izgledati sve bolje i bolje, rekla je Vildana Hodžić, igračica i kapitenka Fortune.

Sa druge strane u Radniku žale zbog gubitka dva boda, ali se okreću narednim mečevima.

- Fortuna je bolje otvorila utakmicu, poslije toga mislim da smo mi preuzeli neku inicijativu, gdje smo jako kvalitetno odigrali i imali nekih šansi naročito u prvom poluvremenu. Mislim da je utakmica bila dobra, puna preokreta, zanimljiva, ali mislim da smo bili bolji na terenu, međutim nismo uspjeli iskoristiti prilike koje smo imali, pa možda čak i riješiti utakmicu kod rezultata 2:3 za nas, ali dobro šta je tu je. U fudbalu je tako, kada ne iskoristiš svoje šanse dolazi kazna. Mi se moramo okrenuti narednim susretima, gdje ja vjerujem da ćemo nastaviti pružati ovako dobre partije, izjavila je Anđela Mitrović, igračica Radnika. 

ŽFK Fortuna Živinice - ŽFK Radnik Bijeljina 3:3 (2:2).
Stadion: Gradski u Živinicama.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Darko Gedžić (Brčko). 
Pomoćnici: Aleksandar Kapur (Brčko), Adnan Ibrahimović (Brčko).
Žuti kartoni: Fortuna (Hasić, S. Hodžić, Durić).

Fortuna: Mustafić (od 54. Begović), Mujić, Hamzić, Oštraković, Selimović, S. Hodžić (od 65. Noćajević), V. Hodžić, Žunić, Durić, Kešetović, Hasić. 

Trener: Nermin Karić. 

Radnik: Marčeta, Lukić, Mitrović, Krajšumović, Šakotić, Marković, Jović, Njeguš, Stokanović, Stević (od 46. Milović), Ždero. 

Trener: Dragan Jevtić.

Igračica utakmice: Alma Noćajević (Fortuna Živinice)


Iskra 1 : 0 Banja Luka
Modriča 1 : 5 Lokomotiva
Fortuna 0 : 3 Radnik Bumerang
SFK 2000 1 : 0 Emina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokomotiva 2 2 0 0 6
2 SFK 2000 2 2 0 0 6
3 Radnik Bumerang 2 2 0 0 6
4 Emina 2 1 0 1 3
5 Iskra 2 1 0 1 3
6 Banja Luka 2 0 0 2 0
7 Modriča 2 0 0 2 0
8 Fortuna 2 0 0 2 0