XS
SM
MD
LG

Fantazi: Dobre a jeftine opcije

Foto: Sportsleb.com

Do početka Premijer lige kao i samog Fantazija ima još 15ak dana. Međutim, već sada trebamo razmatrati neke jeftine a dobre opcije. Red je da to odradimo po linijama.

GOLMANI

Golmane trebate birati po tome da jednog stavite i da vam bude golman za cijelu sezonu. Rui Patrisio je ranije bio dobra opcija ali sada ima jeftinijih a dovoljno dobrih opcija.

Jedna je svakako Ramsdejl. Branio je u Bormutu ali je branio dosta dobro. Sada je došao u Šefild i biće prvi golman. Odbrana Šefilda je dobra i realno oni će opet uspjeh zasnivati na defanzivi. Samim tim, on se nameće kao izbor a cijena mu je pet miliona. Druga opcija je Mekarti. Golman Sautemptona košta 4,5 miliona. On je jedan od onih koji imaju dosta odbrana iako odbrana i nije perfektna naravno. No, za te pare je svakako sjajan izbor. 

Ipak, ja bih prije išao sa Ramdsejlom iako je skuplji.

ODBRANA

Jedna opcija nam se svima nameće kada je odbrana u pitanju. Radi se o Rubenu Vinagreu. Njemu je cijena 4,5 miliona a imaće mnogo prostora jer je Đoni povrijeđen. Biće sigurno prodoran a naravno biće tu i CS jer je odbrana dobra.

Isplati se još probati i sa Pitersom. Lijevi bek Barnlija košta 4,5 miliona a dosta je prodoran i znao je i asistirati i postizati golove. Pored njega, valja spomenuti i Laselsa. Kapiten Njukasla košta takođe 4,5 miliona i donosio je sasvim dobar broj bodova u proteklim sezonama.

Na radaru trebate imati i Saliba. Cijena 4,5 miliona a Arteta je zadovoljan sa njegovim dosadašnjim radom. Njega ne bih stavio odmah ali bi pratio kako se ponaša, koliko igra i naravno kakva je Arsenalova odbrana u globalu.

SREDINA

Od 4.5 miliona nema pravih opcija. Ali za pet miliona ima zaista sjajnih opcija. Prije svih Souček. Vest Hem je napravio maestralan potez kada su ga doveli. Visok, jak, sa dugim korakom i neko ko se dosta ubacuje naprijed. Radi visine je uvijek u šansi za postizanje gola kod prekida a sigurno će biti starter. Pogotovo ako eventualno Rajs ode u Čelsi što nije nemoguće.

Druga opcija za pet miliona koja se isplati jeste Dendonker. On je i prošle godine bio takva opcije jer igra dosta a uvijek može neki gol ubosti. Za pet miliona je solidna opcija Nobl radi penala ali je pitanje da li će biti starter i koliko će igrati jer je već veteran.

NAPAD

Što se napada tiče, od opcija ispod šest miliona, MekGodrik je svakako najbolja opcija. Košta 5,5 miliona a arealno je da i u novoj sezoni igra mnogo kod Vajdera. Solidne opcije su i iz Kristal Palasa. Aju košta šest miliona a Benteke 5,5 miliona. Mada nikada ne bih išao sa njima.

Generalno ja i ne bih išao sa iznenađenjem sa trećim napadačem koji je jeftin. Ili bih išao sa tri solidne cijene ili dva skuplja a probao onda u drugim linijama napraviti razliku.

I za kraj vam ostavljam kod za našu ligu. Kod je 7kiiex.