XS
SM
MD
LG
05.09.2020 Administrator DC

Crna Gora slavila na Kipru

Crna Gora

Fudbaleri Crne Gore odlično su otvorili novu sezonu Lige nacija u C diviziji. Sokoli su odigrali sjajno na Kipru i slavili 2:0, oba gola postigao je Stevan Jovetić. Nema odmora, već 8. septembra gostujemo Luksemburgu koji je večeras slavio u Azerbejdžanu 2:1.

Veliku šansu imali smo u 10. minutu. Bećiraj je iz izgledne pozicije, sa ivice peterca, loše zahvatio loptu glavom nakon upotrebljivog centaršuta Hakšabanovića.

U 44. minutu protest naše ekipe ka glavnom sudiji, koji je propustio priliku da pokaže na bijelu tačku. Karo je igrao rukom u kaznenom prostoru, odmah je to pokazao i Bećiraj koji je bio u tom duelu, ali je njemački arbitar pustio da se meč nastavi.

Jovetić koji je na poluvremenu zamijenio Bećiraja, nije imao sreće u 54. minutu, gađao je naš as direktno iz slobodnjaka, preko živog zida, ali se ispriječio okvir gol.

U 60. minutu zasluženo stižemo do vođstva preko Jovetića. Akciju po lijevom boku započeo je Hakšabanović, a asistencijom nastavio Raspopović.

Umalo da Kiprani kazne neshvatljivu grešku Bakića deset minuta kasnije. Cionis je imao zicer, ali je srećom šutirao katastrofalno.

Kazna je stigla tri minuta kasnije, šut Jovetića sa ivice kaznenog, lopta je zakačila jednog igrača domaćih i završila u mrežu za 2:0.

Nema odmora, već 8. septembra gostujemo Luksemburgu koji je večeras slavio u Azerbejdžanu 2:1.

Kipar - Crna Gora 0:2 (0:0)

Jovatić 60', 73'

Sastavi:

Kipar: Kirjakidis – Antoniu, Laifis, Karo, Viler – Kastanos, Kusulos, Cionis (Avram 85') – Pitas, Kristofi (Luizu 63'), Antoniadis

Crna Gora: Mijatović – Marušić, Savić, Vujačić, Raspopović – Kosović (Islamović 57'), Vukčević (Šćekić 75') – Boljević, Bakić, Hakšabanović – Bećiraj (Jovetić 46')

Na klupi naše selekcije su Danijel Petković, Matija Šarkić, Deni Hočko, Aleksandar Šofranac, Marko Janković, Vukan Savićević, Vladimir Jovović, Aleksandar Šćekić i Darko Bulatović.

Izvor:antenam.me