XS
SM
MD
LG

Sloga spremna za kup (FOTO)

Boris Jerinić gradonačelnik Doboja

DOBOJ – Grad Doboj i Muški rukometni klub Sloga ovog vikenda biće domaćin završnice Kupa Republike Srpske za rukometaše. Pokrovitelji turnira su Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

U polufinalnim utakmicama u subotu 12.septembra od 17 sati sastat će se domaća Sloga i Leotar iz Trebinja. Od 18:30 slijedi svečano otvaranje, a nakon toga u drugom polufinalu na teren će Borac M:tel iz Banja Luke i Lokomotiva iz Brčkog. Obje ove utakmice direktno će prenositi TV Simić iz Banja Luke. Finalna utakmica na programu je u nedjelju od 16:45 a direktan prenos je na RTRS plus.

-Zahvaljujem se Rukometnom klubu Sloga, bila je njihova inicijativa za organizaciju. Doboj kao grad rukometa zaslužuje da bude domaćin jednog od najvećih takmičenja. Grad Doboj je organizator i pokrovitelj turnira zajedno sa predsjednicom Republike Srpske gospođom Željkom Cvijanović. Raduje me što ćemo ugostiti banjalučki Borac, Lokomotivu, Leotar i naravno domaćin Sloga. Nažalost zbog epidemiloške situacije ove godine nije održan Međunarodni rukometni TV turnir šampiona, raduje me što će ovo takmičenje donekle popraviti tu sliku. Naravno želim da u kupu Sloga pobijedi, da osvoji prvo mjesto, ali da budemo dobri domaćini ostalim ekipama. Nadam se da će se sport vratiti u normalu i kompletan život. Prvenstvo počinje 26-og Sloga ima ambicije, ima dobru ekipu, dobar stručni štab i ja sam siguran da ćemo biti u borbi za prva mjesta. Raduje me što je rukomet u gradu Doboju sport broj jedan. Sigurno je da smo u vrhu bosanskohercegovačkog rukometa. Imamo ambiciju da osvojimo titulu što ne bi bio prvi slučaj. –rekao je Boris Jerinić gradonačelnik Doboja.

Mario Kelentrić trener Sloge

Sloga je spremna za nastup u završnici Kupa Republike Srpske i ulazi sa najvećim ambicijama. Protivnik dobojlijama u polufinalu je trebinjski Leotar.

-Konačno krećemo sa zvaničnim utakmicama, do sad smo odigrali pet nezvaničnih prijateljskih. Stanje u ekipi je jako dobro mada su u zadnjih desetak dana dva tri  ključna igrača  bila povrijeđena. Ali oni su sada ponovo u pogonu. U međuvremenu smo dobili još jedno pojačanje na poziciji pivota koje će biti u pravom smislu te riječi pojačanje, s obzirom da je odradio s nama već dva treninga. U subotu krećemo sa sa Fajnal forom Kupa Republike Srpske i da ćemo kao domaćini nastojati da osvojimo tu prvu titulu u ovoj godini, koja je za sve ljude u cijelom Svijetu malo traumatična. Poslije toga nas očekuje prvenstvo a o tome ćemo malo kasnije pričati. Prva utakmica protiv Leotara, za mene dosta nepoznanica zato što nemam puno materijala da vidim u kakvom su stanju. Prikupio sam neke informacije, ali nadam se da ne bi trebalo biti problema. Imamo širinu, kvalitet i igramo kući tako da se nadamo finalu sa Borcem. A Borac kao Borac u posljednje vrijeme ima neke probleme ali oni uvijek isplivaju. Borac je posljednjih nekoliko sezona šampion. Ali to ništa ne znači mi smo se pojačali, treba malo vremena da se  to sve posloži i uigra. –istakao je Mario Kelentrić trener Sloge.

Kapiten i povratnik u svoj grad Peđa Dejanović ima veliku želju da sa saigračima u nedelju podigne trofej osvajača Kupa Republike Srpske. Treba reći da Sloga brani trofej osvojen lani u Trebinju, gdje je savladan upravo sutrašnji protivnik Leotar.

Trener Sloge Mario Kelentrić i kapiten Peđa Dejanović

-Želim da se zahvalim Gradonačelniku što je obezbjedio da se završnica Kupa igra u našem gradu. Za nas je jako bitan tako da kao kapiten ispred kluba obećavam bespoštednu borbu. Da pokušamo osvojiti trofej. Kup je specifično takmičenje i neće nam biti lako. Nepoznanica su nam i ostale ekipe, ali daćemo svoj maksimum. Da osvojimo trofej i da u novu sezonu uđemo sa podignutim  moralom. –rekao je Peđa dejanović kapiten Sloge.

Doboj je kandidat i najvjerovatnije će dobiti organizaciju završnice Kupa Bosne i Hercegovine. Finalni turnir na programi je 19. septembra, polufinalni parovi su Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) – Izviđač Central osiguranje i Borac M:tel – Sloboda.