XS
SM
MD
LG

Željo ide dalje u Kupu

Igrači Željezničara

Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/16 finala Kupa BiH savladali Budućnost sa 2:1.

U devetoj minutu udarac Štilića iz voleja odlazi preko gola. Tri minute poslije Šitilić pokušava iz slobodnog udarca, golman domaćih sjajno brani. Alispahić u 15. minut šutira sa distance, lopta odlazi preko gola. Stevanović ubacuje u 20. minuti, Hajrić glavom šutira, ali je još jednom sjajan bio golman Budućnosti.

Željo je poveo u 31. minuti. Veselinović je ubacio, Hajrić lijepo stavio za Štilića koji trese mrežu domaćih. Pet minuta poslije Alispahić sa vrha kaznenog prostora šutira preko gola. Minutu poslije još jednom prijeti Alispahić, ovaj put Štilić ubacuje, a veznjak Plavih sa deset metara iz duela šutira preko gola.

U 37. minuti Hajrić je bio u skoku sa Berbićem koji glavom nespretno šalje loptu u svoju mrežu. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:2.

Stevanović u 51. minuti ubacuje, a Veselinović šutira malo pored gola. Domaći su u 57. minuti smanjili na 2:1. Izveli du brzu kontru, Junuzović je izašao sam pred naš gol i pogodio.

Vrhovac u 82. minuti nakon prodora šutira preko gola. Dvije minute poslije Milićević ubacuje iz kornera, Subašić šutira tik iznad prečke. U 86. minuti Lendrić je centrirao, a Hajrić pogodio stativu.

Narednu utakmicu Željezničar igra u ponedjeljak protiv Tuzle City. Susret na Grbavici počinje u 20 sati uz direktan prenos na Areni Sport.