XS
SM
MD
LG

Borac dobar u porazu

 

U drugom pripremnom meču u Antaliji, fudbaleri Borca su iako poraženi 2:0, pružili odličan otpor ekipi ukrajinskog Šahtjora, 

Tim iz Banja Luke je na početku je pokazao da želi nadigravanje sa velikanom iz Donjecka. Izašli su   crveno – plavi hrabro na teren i tako i počeli  meč. Nekoliko puta su  ozbiljnije zapretili golmanu Trubinu,  ali je on bio izuzetno siguran danas.

Već na samom startu Borac je imao veliku priliku. Mladi David Čavić  je nakon  samo 20 sekundi meča, mogao dovesti Borac do prednosti.

Prvih 35 minuta meča pripao je što se šansi tiče ekipi Borca. Imao je on  bolje prilike, ali je  u 38. minutu Evgeni Konopljanka je iskosa uputio snažan udarac po zemlji, lopta je zakačila Đorđa Milojevića i završila u mreži crveno – plavih.

Nakon dve minute  Konopljanka se još jednom upisao u strijelce i tako duplirao prednost Ukrajinaca..

Borac  je dobro izgledao i u drugom poluvremenu, hrabro su se nosili sa znatno jačim protivnikom iz Ukrajine. Šahtjoru je  ovaj meč bio generalna proba pred povratak u svoju zemlju i nastavak domaćeg prvenstva.

Mogao je Borac do gola u 72. minuti, ali je Aleksandar Vojnović je pogodio stativu.

Samo tri minute kasnije uspeli su crveno – plavi da postignu pogodak u 75. Dujaković je odlično  ubacio sa desne strane.  Mehanović se dobro postavio i zatresao mrežu, ali su  arbitri su signalizirali ofsajd, koji nije postojao.

Deset minuta pre isteka  isteka regularnog toka meča, nakon  kornera je pokušao Dentinjo, ali je Bojan Pavlović pokazao svoj kvalitet. On je sjajno reagovao i loptu koja je išla ispod prečke, skrenuo u novi korner.

Sigurno je da trener Marko Maksimović može biti zadovoljan igrom svoje ekipe. Odigrali su oni jako jako dobro protiv  tima koja je ove sezone dva puta savladala Real Madrid i takmiči se u Ligi Evrope.

-Parirali smo velikom Šahtjoru. Videli ste kakva je to ekipa. Danas su izveli na teren sve što imaju. Porazom nikad ne mogu da budem zadovoljan, ali ovo danas je bilo dobro. Zameram momcima pad u posljednjih pet minuta prvog poluvremena i to sam im rekao. Moramo da budemo koncentrisani do kraja, ista stvar desila se i protiv Rio Avea. Utakmice i našem prvenstvu lome se u završnici, tako smo gubili neke derbije. Odlično smo trčali, dobro se i organizovano branili. Imali smo neke prilike, Čavić je mogao do gola odmah u prvom minutu. Mehanoviću je poništen pogodak, imali smo stativu Vojnovića. Pohvalio bih odbranu koja je bila sjajna, i mlade igrače. Dosta dobrog su nam dali Kujundžic, Šikanjić, Bosančić i Mehanović. Idemo dalje, nastavljamo da radimo i spremamo se za ono što nas čeka, rekao je trener Borca Marko Maksimović.

 Borčev vezista Dejan Meleg vodio je veliku bitku sa igračima  Šahtjora na sredini terena:

-Oni su ipak neki viši nivo. Bilo je teško igrati sa njima.  Konstatno su nas terali na trku, Morali smo stajali u srednjem bloku i branili se. ŠPokazoivali su veliku strpljivosti čekali su našu grešku. Kada si stalno pod pritiskom, teško je igrati I držati oncentraciju. Jednostavno ne daju rivalu da uzme predah, istakao je Meleg.

Narednu utakmicu u Antaliji Borac igra u utorak 9. februara, a rival je rumunska Ćiksereda.

BORAC – ŠAHTJOR 0:2 (0:2)

Igralište: Hotela Regnum u Antaliji. Gledalaca: Bez prisustva publike. Strelci: Milojević (autogol) u 38. minutu i Konopljanka u 40.minutu. 

BORAC: Pavlović, Dujaković, Milojević, Ćosić, Subić, Mols, Meleg, Vranješ, Zakarić, Lukić, Čavić. Igrali su još: Mehanović, Brtan, Bosančić, Šikanjić, Vojnović i Georgiev.

ŠAHTJOR: Trubin, Dodo, Vitao, Matvijenko, Ismaili, Stepanenko, Marlos, Patrik, Konopljanka, Tajson, Moareš. Igrali su još: Pjatov, Kočolava, Fernando, Bolbat, Krivcov, Bondar, Kornienko, Siprijano, Majkon, Markos, Šostak, Mudrik, Tete, Solomon, Fernando, Dentinjo.


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25