XS
SM
MD
LG

Petev kod Džeke

Ivajlo Petev

Ivajlo Petev, novi selektor Zmajeva krenuo je sa konkretnim aktivnostima u cilju što kvalitetnijih priprema za predstojeće izazove fudbalske „A“ reprezentacije BiH.

Bugarski stručnjak je tokom vikenda boravio u Rimu gde je prisustvovao treningu Rome i sastao se sa kapitenom reprezentacije BiH Edinom Džekom. Selektor i kapiten su obavili konstruktivan razgovor, a akcenat je bio na utakmicama koje reprezentaciju očekuju u martu mesecu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

-Raduje me što sam ovaj vikend iskoristio za posetu našim igračima. Izuzetno sam zadovoljan razgovorom sa Edinom Džekom i načinom njegovog razmišljanja a fantastično sam dočekan i od strane kluba. To najbolje govori koliko je kapiten BiH ovde cenjen – rekao je selektor Ivajlo Petev.

Kapiten Zmajeva Edin Džeko se osvrnuo na predstojeće obaveze reprezentacije:

-U reprezentaciji svi imamo isti cilj, a to je da vratimo pobednički mentalitet. Nakon nekoliko burnih meseci, selektor je napokon izabran i na nama igračima je da dokažemo kako nismo zaboravili da igramo. Sve što se dešavalo, sada treba ostaviti iza nas i gledati u budućnost. Preostalo nam je malo vremena do prvih kvalifikacijskih utakmica i svi zajedno moramo udružiti snage kako bismo pokušali napraviti dobar rezultat. Svesni smo da će to biti teško, ali uz podršku medija, Saveza, navijača, možemo da vratimo poljuljano samopouzdanje, ali i poverenje javnosti.

“Dijamant” kako ga od milja zovu u fudbalskoj javnosti BiH je dodao i ovo:

-Rezultat je jedino merilo i ono što se bude dešavalo na terenu odrediće našu sudbinu, a vreme će pokazati jesmo li uradili nešto dobro ili nismo. Sada, cilj je napraviti dobru atmosferu, a uz podršku svih nabrojanih, verujem da možemo da uspemo u tome, jer reprezentacija nam je svima bitna. Reprezentacija nam je svima nešto posebno i radujem se novim okupljanjima, te se nadam da ćemo u budućnosti pričati samo o dobrim rezultatima.

Petev je takođe obavio razgovore i sa Senadom Lulićem, kao i prvotimcem Milana Radetom Krunićem. Nakon Rima, selektor reprezentacije BiH, boravio je i u Španiji gde je iskreno i otvoreno razgovarao sa Miralemom Pjanićem vezistom Barselone, te je istakao da dele iste vizije u kojem smeru reprezentacija BiH treba da ide.

U narednim danima selektor Ivajlo Petev je planirao da obiđe još neke od reprezentativaca koji nastupaju u evropskim ligama.