XS
SM
MD
LG

Polarni uslovi i podjela bodova u Hadžićima

U 18. kolu Prve lige FBiH na Gradskom stadionu u Hadžićima sastali su se domaći Radnik i HNK Čapljina. Nakon pobjede u Kaknju u prošlom kolu, ekipa Radnika vidjela je priliku za novu domaću pobjedu i proboj u gornji dio tabele, dok su se gosti iz Čapljine nadali da mogu do zlata vrijednih bodova, prijeko potrebnih u borbi za opstanak. Ipak, današnja fudbalska predstava bila je obilježena jako teškim vremenskih uslovima, snijegom prekrivenim i zaleđenim terenom, te temperaturi ispod nule. U takvim okolnostima niti jedna ekipa nije uspjela da dođe do pogotka, pa je do kraja ostalo početnih 0-0.

U prvom poluvremenu ravnopravna utakmica, a igralo se većinom na sredini terena. Teško je bilo kontrolisati loptu, pa smo gledali dosta promjena posjeda, ali i čvstu igru sa dosta oštrih startova. Jedan takav desio se već u 12. minuti, pa je stoper domaćih  Šljivar dobio žuti karton. Isti igrač napravio je nešto kasnije još jedan grub start na sredini terena, na šta su gosti tražili isključenje, no glavni arbitar Halkić se nije oglasio. Bila je to uzbuna za stručni štab Radnika, pa je trener Kazić na poluvremenu Šljivara ostavio u svlačionici. Uz nekoliko šuteva iz vana, prvo poluvrijeme bilo je bez velikih prilika do same završnice. U 40. minutu sjajna prilika za domaće. Jašarević je probio po lijevom krilu, lijepo centrirao, a najviši u skoku bi je kapiten Radnika Vladavić. Njegov šut glavom završio je malo iznad prečke, pa je ostalo 0-0.

Slična stitacija bila je i u drugom poluvremenu, uz dosta prekršaja, nekoliko žutih kartona na obje strane i veliki broj izmjena. Domaći su u nastavku ipak imali inicijativu i više bili pred golom Čapljine, koja se fokusirala na odbranu svoga gola i kontranapade. Radnik u 64. minuti dolazi do udarca u okvir gola, ali šut Jašarevića brani golman Butigan. Do kraja je Radnik pravio pritisak na zadlju liniju gostiju, iznudio nekoliko udaraca iz ugla, međutim gol šansa nije došla. Na kraju, kada se sve uzme u obzir, može se reći zaslužena podjela podova u meču bez pogodaka.

FK Radnik Hadžići - HNK Čapljina 0-0

FK Radnik Hadžići: Mudželet, Japalak, Sedin Ramić, Fejzić, Adin Ramić, Kazić, Šljivar, Konjhodžić, Jašarević, Vladavić, Memić.

HNK Čapljina: Butigan, Salčinović, Đermanović, Popović, Bevanda, Marić, Kišić,Obradović, Mace, Kajavić, Buntić.