XS
SM
MD
LG

Tri boda i olakšanje pored Jošanice

Foto: facebook.com/fknovipazar.zvanicna)

Deseta pobeda Novog Pazara u prvenstvu protiv TSC-a, donela je mir i spokoj pored Jošanice. Novi trener Davor Berber je dobro taktički pripremio utakmicu, i sve što je igračima objasnio uspeli su da prepoznaju na terenu i sprovedu u delo. Igralo se otvoreno, na dobro pripremljenom terenu, i gledaoci posredstvom televizijskih ekrana  mogli da vide jednu napadačku igru, sa presingom, brojnim prilikama pred oba gola. Berber nije krio zadovoljstvo posle još jedne uspele predstave, i naglašava šta je odlučio ishod meča.

- Uspeli smo posle druge šanse da rano povedemo i otvorimo utakmicu na najbolje način. Kontrolisali smo igru, taktički se namestili u prednji blok, prepustili rivalu inicijativu, jer smo znali da su individualno i tehnički kvalitetniji od nas. Uspeli smo da ih nadvisimo kao celina u kolektivnom pristupu, i brzim i organizovanim kontrama ugrozimo i postignemo drugi gol. Gosti su smanjili iz prekida, ali smo na sreću uspeli da sačuvamo postojeći rezultat - konstatuje zadovoljni Berber. 

Osim pobede i tri boda, mladi stručnjak je formirao takmičatski sastav na koji može da računa.

- Iskristalisala se grupa igrača koja je takmičarski nastrojena, ispunjava zadatke, na koje mogu da se oslonim u svskom trenutku. Raduje me da je bonus Nikčević iskoristio šansu, strelac Stojiljković je bio na nivou. Šteta je što je Nikčević dobio četvrti žuti karton, ali se protiv Rada u tim vraća drugi bonus Delimeđac. Sise je dobio udarac u glavu, završio je sa četiri kopče i neizvestan je njegov nastup na Banjici - navodni strateg Novog Pazara.