XS
SM
MD
LG

Sa penala u Premijer ligu

Hercegovina, Široki brijeg

U Širokom Brijegu u SD „Pacera“ odigrana je druga finalna utakmica za ulazak u Premijer futsal ligu Bosne i Hercegovine između domaće ekipe Hercegovina i Banovića. Na kraju je bilo 5:5. Pa se pristupilo šutiranju penala, jer je i prva utakmica u banovičćima završena rezultatom 5:5.  Hercegovina je bila bolja i postigla četiri gola sa sedam metara, a Banovići gol manje. Dakle, Hercegovina je na kraju slavila sa 9:8. 

Domaći su već u 6. minuti stekli prednost , strijelac je bio David Zovko 1:0, u 14. minuti Franjo Skoko je povečao na 2:0, da bi dvije minute kasnije Mujić smanjio na 2:1.

U drugom poluvremenu u 22. minuti Gašpar je povećao na 3:1, u narednoj minuti Skoko je drugim golom povećao na 4:1. U 29. minuti Skoki se pridružuje sa drugom golom Gašpar za velikih 5:1.

Svi su mislili da je pitanje ko će u elitu bh futsala riješeno, ali u svega četiri minute  Banovićani postižu isto toliko golova za 5:5 (Demirović, Buntić i dva puta Mujić).

 Penali su odlučivali novog člana Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine u kojoj su bili uspješniji Širokobriježani za veliko slavlje, za konačnih 9:8.