XS
SM
MD
LG

Demontaža Jedinstva

Sloboda MG - Jedinstvo Žeravica 5:1

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode u prvoj utakmici plej ofa za prvaka u Drugoj ligi - grupa „Zapad“ ubjedljivo su sa 5:1 pobijedili Jedinstvo iz Žeravice.

Meč je odigran na pomoćnom terenu(sa vještačkom podlogom)  FK Borac u Banjaluci, a pobjeda Mrkonjićana je više nego zaslužena. Naime, da su napadači bili još malo precizniji, naročito u prvom poluvremenu, ekipa iz Žeravice doživjela bi pravi debakl.

 Fudbaleri Slobode odlično su otvorili utakmicu i već u petom minutu golom Dragana Domuzina došli u vodstvo. Četiri minuta kasnije isti igrač, najbolji pojedinac meča povisio je vodstvo svoje ekipe na 2:0.

 Neizvjesnost u meč u 20 minutu, bar za trenutak vraća napadač Jedinnstva Stjepanović koji je iz penala smanjio vođstvo Slobode na 2:1. Međutim, do kraja prvog poluvremena Mrkonjićani postižu  još dva pogotka.

Prvo je Duško Mitrić golom u 33 minutu povisio  na 3:1, a pečat na odlično prvo poluvrijeme u 44. minutu stavlja Srđan Mazalić četvrtim pogotkom. Poluvrijeme Sloboda 4 - Jedinstvo 1.

Tačku na ubjedljivo pobjedu od 5:1 i odličnu partiju, u 53. minutu stavio je Dragan Domuzin svojim trećim pogotkom. Bio je to prekrasna, može se reći evro gol (pogledati video).

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković, zadovoljan je igrom i ubjedljivom pobjedom svoje ekipe, protiv odličnog sastava iz Žeravice.

-Čestitam svojim igračima na odličnoj utakmici i ubjedljivoj pobjedi. Dominirali smo svih devedeset minuta,  nismo dozvolili protivniku da dođe do svoje prepoznatljive igre. Jedinstvo je dolična ekipa, sam mnogo dobrih pojedinaca. Uspjeli smo sve to da neutrališemo i da postignemo pet lijepih golova. Prvo poluvrijeme dobili smo sa 4:1 i imali još tri, četiri stopostotne priliek za gol. Drugo poluvrijeme dobro. Jedan gol i još nekoliko izglednih prilika. Sve us svemu, odlična utakmica na otvaranju plej ofa - kaže Mirković.

 U narednom kolu, (sledeća nedjelja) u  Ligi za prvaka za prvaka u Drugoj ligi - grupa „Zapad“  Sloboda gostuje kod vodeće ekipe Omarske. Biće to veliki derbi. Ukoliko Omarska pobjedi faktički će biti jednom nogom u Prvj ligi. Ako bi pobijedila Sloboda, stanje na tabeli bi postalo neizvjesnije, a šampionat zanimljiviji.

Ostali fotosi:


Sloboda 5 : 1 Jedinstvo
Borac 3 : 1 Čelinac
Progres 2 : 0 Dubrave
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 15 11 2 2 35
2 Sloboda 16 9 2 5 29
3 Borac 16 8 4 4 28
4 Progres 16 9 0 7 27
5 Dubrave 16 7 3 6 24
6 Čelinac 15 7 2 6 23
7 Jedinstvo 16 7 2 7 23