XS
SM
MD
LG

Sloboda bi u Prvu ligu

MRKONJIĆ GRAD - Pisanje pojedinih medija da postoji mogućnost da Sloboda iz Mrkonjić Grada naredne sezone igra Prvu ligu RS, malo je zataklo ljude iz drugoligaša sa „Luka“. Međutim, stav svih u klubu i opštini je da je  Sloboda uvijek spremna da se takmiči u najelitnijem fudbalskom rangu Republike Srpske.

Na tom fonu poslednjih nekoliko godina mnogo je urađeno na infrastrukturi, na trenu sa travnatom i vještačkom podlogom. Na terenu sa travnatom podlogom gotovo sve je završeno, a na pomoćnom  narednih dana treba da počne postavljanje vještačke podloge. Tako da će Mrkonjićani imati dva moderna stadiona i jedne od najboljih uslova u Republici Srpskoj i BiH.

U FK Sloboda i u opštini kažu, da njih zvanično niko nije kontaktirao iz Fudbalskog saveza RS i da su za tu mogućnost saznali iz medija. Misle da će FK Krupa naredne sezone igrati u Prvoj, a da će Sloboda u Drugoj ligi u narednom šampionatu izboriti plasman u Prvu ligu.

Ipak, ako FK Krupa bude „prekomandovan“ u najniži rang, u Slobodi i Opštini Mrkonjić Grad  ističu da su spremi da naredne sezone igraju u Prvoj ligi.

-Naš je stav da je FK Sloboda spreman da se organizuje i da igra u Prvoj ligu Republike Srpske. Realno gledajući to zaslužujemo i po svim parametrima. Pokazali smo u Drugoj ligi da imamo dobru ekipu. Mnogo smo uradili na infrastrukturi i imamo još dosta planova na uređenju stadiona. Što se tiče finansijskog dijela Opština Mrkonjić Grad  u cijelosti stoji iza kluba i sa te strane neće biti nikakvih problema. Sredstva postoje, infrastruktura i sve potrebno za takmičenje u Prvoj ligi - kaže načelnik opštine Dragan Vođević.


Dubrave 3 : 4 Borac
Čelinac 2 : 4 Sloboda
Jedinstvo 2 : 1 Omarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 21 15 3 3 48
2 Sloboda 21 12 3 6 39
3 Progres 21 12 1 8 37
4 Jedinstvo 21 10 3 8 33
5 Borac 21 9 5 7 32
6 Čelinac 20 7 4 9 25
7 Dubrave 21 7 4 10 25