XS
SM
MD
LG

Naredni test - Krupa

Sloboda, Mrkonjić Grad

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode od 5. jula, pripremaju se za predstojeći šampionat u Drugoj ligi - grupa „Zapad“. Pripremi ciklus odvija se na novom terenu stadiona „Luke“, gdje su uslovi za rad odlični.

Prvu sedmici treninzi su održavani u jutarnjem terminu. Ove sedmice ekipa trenira u večernjm terminu  su julske temperature i u Mrkonjić Gradu izuzetno visoke i neoubičajene za ovo podneblje.

 Za sada se proces priprema odvija prema planu koji je  sačinio šef stručnog štaba Igor Mirković sa svojim saradnicima. Akcenat od prvog dana je stavljen na rad s loptom, jer je na pripremama veliki broj mladih fudbalera iz juniorskog sastava i njima se poklanja posebna pažnja.

Pripreme na neki način remete povrede fudbalera. Kapiten Duško Mitrić još ne trenira, jer „vuče“ povredu koljena iz prošlog šamiponata. Ima svakodnevne terapije u Banjaluci kod doktora Jakovljevića. Povredu je zaradio i golman Đuro Kačavenda, a odsutan je i golman Ratković, pa stručni štab radi na angažovanju još jednog kvalitetnog golmana.

 Problem golmana se osjetio i u prošloj kontrolnoj utakmici, protiv Željezničara Sport Tima u Banjaluci, kada je na gol morao stati golman iz mlađih selekcija. Taj meč Mrkonjićani su izgubili 5:1, jer su igrali u kombinovanom sastavu. Dok su na terenu igrali fudbaleri iz prvog sastava Sloboda je bolje stajala na trenu. Imala igru i prvo poluvrijeme je završeno 0:0. Mada je Željo s pripremama počeo desetak dana prije fudbalera iz Mrkonjić Grada.

 U drugom poluvremenu strateg Mrkonjićana Igor Mirković u igru je uveo fudbalere iz juniorskog pogona, pa je uslijedio pad u igri. To su domaći fudbaleri iskoristili i za trinaest minuta na brzinu postigli četiri gola i zabilježili ubjedljivu pobjedu. Do tada  je rezultat glasio 1:1, a gol za Slobodu postigao je Srđan Mrzić.

Narednu utakmicu fudbaleri Slobode igraju u subotu (17.jula) u Krupi na Vrbasu, a protivnik je ekipa Krupe. Tim iz kanjona Tijesno u narednom šampionatu igraće u Prvoj ligi Republike Srpske. Biće to zanimljiv meč, jer treneri Igor Mirković i Vladimir Ilić imaće priliku za još jedan test, da se uvjere sa kojim snagama ulaze u naredni šampionat.

-Planirali smo da odigramo pet, šest kontrolnih mečeva. Namjerno smo se odlučili za prvoligaške ekipe, jer na taj način testiramo mogućnosti našeg tima. Poslije meča sa Krupom 17.jula, naredni igramo 21.jula sa Slobodom iz Novog Grada, najvjerovatnije na našem stadionu u Mrkonjić Gradu. U Gradišci ćemo gostovati kod Kozare 24.jula. Za 31.juli imamo slobodan termin, pa ćemo pokušati da obezbijedimo gostovanje jedne prvoligaške ekipe  na „Lukama“, u okviru svečanosti posvećenih slavi opštine, Ilindanu. Za sada generalku bi trebali imati 7.avgusta protiv Tekstilca u Derventi - kaže šef stručnog štaba Igor Mirković.

Što se tiče igračkog kadra on je uglavnom isti kao u prošloj sezoni, s tim da se pripremama ekipe priključilo nekoliko mlađih fudbalera iz juniorskog sastava i iz klubova iz okruženja. Uprava kluba radi na angažovanju još dva, tri kvalitetna fudbalera i rješavanju pitanja golmana. Dogovori su u završnoj fazi, pa se očekuje da će igrački kadar biti kompletiran do kraja ove sedmice.


Dubrave 3 : 4 Borac
Čelinac 2 : 4 Sloboda
Jedinstvo 2 : 1 Omarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 21 15 3 3 48
2 Sloboda 21 12 3 6 39
3 Progres 21 12 1 8 37
4 Jedinstvo 21 10 3 8 33
5 Borac 21 9 5 7 32
6 Čelinac 20 7 4 9 25
7 Dubrave 21 7 4 10 25