XS
SM
MD
LG

Mrkonjićani zadovoljni na odmor

Sloboda, Mrkonjić Grad

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode završili su takmičenje u Drugoj ligi - grupa „Zapad“ na drugoj poziciji. Da je moglo bolje, moglo je! Međutim, realno kada se sve analizira plasman na drugu poziciju je veliki upjeh, ako se zna kroz kakvu „golgotu“ su prolazili fudbaleri Slobode. Od igranja svih mečeva van svog grada, snalaženja za terene gdje da treniraju....

Što se tiče meča sa Čelincem u poslednjem kolu (2:4)  šef stručnog štaba Igor Mirković, zadovoljan je pobjedom i igrom svoje ekipe, ali samo u prvom poluvremenu.

   -Imali smo veliku želju da sezonu završimo pobjedom i osvajanjem drugog mjesta. U tome  smo uspjeli. Igrali smo dobro i dominirali u prvom poluvremenu. Zabili tri lijepa gola, a u poslednjim sekundama primili gol. Na početku drugog poluvremena uvukla se neke nervoza  kod igrača, pa smo primili i drugi gol. Ipak, pribrali smo se i i brzo dali četvrti pogodak i utakmicu mirno priveli kraju. Za sve nas u klubu je važno da smo dobili ovaj meč i osvojili drugo mjesto. Želim da napomenem da smo u sastavu imali devet fudbalera ispod 21 godine. Njih sedam je i ispod 19 godina - kaže Mirković.

Inače, Sloboda je u ovom šampionatu imala najmlađu ekipu,  prosjek je iznosio   22 godine.

Mrkonjićani nemaju mnogo vremena za analize, jer pripreme za naredni šampionat treba da počnu krajem mjeseca. Do tada treba da se završe svi radovi na terenu sa prirodnom travom, kao i na pomoćnom terenu sa vještačkom podlogom.

 Treba da počne i gradnja novih svlačionica i klupske zgrade. Predviđanja su optimistična, očekuje se da se  to može završiti do početka šampionata, ali realno uvijek može nešto da uspori radove. Razmišlja se  i o alternativnom rješenju u slučaju da svlačionice ne budu spremne za prvo kolo.

Ostali fotosi:

 

 

Igor Mirković

 


Dubrave 3 : 4 Borac
Čelinac 2 : 4 Sloboda
Jedinstvo 2 : 1 Omarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 21 15 3 3 48
2 Sloboda 21 12 3 6 39
3 Progres 21 12 1 8 37
4 Jedinstvo 21 10 3 8 33
5 Borac 21 9 5 7 32
6 Čelinac 20 7 4 9 25
7 Dubrave 21 7 4 10 25