XS
SM
MD
LG

Remi Omarske i Slobode

Omarska - Sloboda 1:1.

   MRKONJIĆ GRAD - U Omarskoj tresla se gora, rodi se miš! U najkraćem to bi mogao da bude rezime derbi meča drugog kola Lige za prvaka Druge lige - grupa “Zapad”.

Naime, na terenu koplja su ukrstile dvije prvoplasirane ekipe na tabeli. Bio je to derbi meč, po silini “naboja”, ali ne i po kvalitetu igre na terenu.

Domaći fudbaleri su željeli po svaku cijenu da pobjede i faktički osiguraju prvo mjesto na tabeli i plasman u Prvu ligu Republike Srpske. S druge strane gosti su imali svoje kalkulacije. Da se pobjedom približe Omarskoj na dostižnu “kotu”.

Poslije devedeset minuta na momente dobre igre, ali i “lufta” po terenu i mnogo tenzija i bez potrebe oštre igre nije bilo pobjednika.

  Kada se sve sabere i oduzme možda je neriješen rezultat najrealniji. Mada su domaći fudbaleri imali više šansi za pogodak u prvom poluvremenu, a Sloboda u drugom. U svakom slučaju remi više odgovara domaćinima, ali i gosti iz Mrkonjić Grada realno moraju biti zadovoljni sa bodom. On im  u sadašnjem stanju na tabeli ništa posebno ne znači, jer su realno šanse da preteku Omarsku ravne nuli.

Domaći fudbaleri bolje su otvorili utakmicu, dok su fudbaleri Slobode u mač ušli bojažljivo. Ko zna zbog čega ili  pod utiskom da se oko stadiona u Omarskoj okupio veliki broj domaćih navijača. Davali su veliku podršku svojoj ekipi.

Domaćim fudbalerima u prvom poluvremenu “pomagao” je i jak vjetar, koji je očito napravio konfuziju u igri Slobode i iznošenju lopte iz svog šesnaesterca.

 

Omarska - Sloboda Mrkonjić Grad 1:1

Posted by Sport DC on Sunday, May 9, 2021

 Na pogodak se nije dugo čekalo. U 28 minutu Panić se dobro snašao i majstorski savladao golmana Slobode Đuru Kačavendu, sigurno i  najboljeg igrača utakmice. Bilo je to neopisivo slavlje u domaćim redovima, a tugu na licima fudbalera Slobode.

U tom periodu igre domaći fudbaleri imali su još dvije, tri prilike za pogodak. A gosti na samom početku, kada Siniša Lazendić nije najbolje uposlio Dragana Domuzima u idealnoj poziciji.

U drugom poluvremenu druga slika na terenu. Fudbaleri Slobode mnogo agilnije ulaze u utakmicu i polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. Brzim kontrama  ugrožavaju gol Omarske. Plod takve igre je izjednačenje. Igaro se 64 minut, a strijelac za goste je bio Srđan Mrzić.

 Poslije gola fudbaleri Slobode dvadesetak minuta igraju odlično, ali bez konačne završnice.

Sve u svemu bila je to teška utakmica, sa mnogo faulova i bespotrebnog naboja. Sve to što se dešavalo  nije u interesu fudbala. Igraće se on i u Omarskoj i Mrkonjić Gradu igrati bez obzira kakav bi bio rezultat ovoga meča.

Šef stručnog Slobode Igor Mirković, nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe u prvom poluvremenu. Po njegovom mišljenju ekipa je morala bolje da igra. Očito da su mladi mlađi igrači nisu najbolje snašli i da su bili impresionirani atmosferom oko stadiona.  

 -Iskreno odigrali smo loše prvo poluvrijeme. U meč smo ušli bojažljivo, što je domaćin sastav vješto iskoristio i polovinom poluvremena postigao gol. Mogli su imati  čak veću prednost s obzirom da su promašili još dvije idealne šanse. Drugo poluvrijeme ne terenu je bila druga priča. Poslije gola Stefana Mrzića u 64 minutu imali smo dvadesetak minuta dominaciju na terenu. Gdje smo trebali postići pogodak i meč okrenuti u svoju  korist. Poslednjih petnaestak minuta zaigrali smo na sve ili ništa, a  domaći fudbaleri imali su šanse da riješe utakmicu u svoju korist. Možda je na kraju rezultat i najrealniji, a  više odgovara Omarskoj - kaže Mirković.

Ostali fotosi:


Čelinac 3 : 3 Progres
Jedinstvo 1 : 1 Borac
Omarska 1 : 1 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 16 11 3 2 36
2 Sloboda 17 9 3 5 30
3 Borac 17 8 5 4 29
4 Progres 17 9 1 7 28
5 Čelinac 16 7 3 6 24
6 Jedinstvo 17 7 3 7 24
7 Dubrave 16 7 3 6 24