XS
SM
MD
LG

Sutjeska oslabljena na završni turnir

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske donela je odluku da se završni turnir za prvaka   Republike Srpske  u pionirskoj konkurenciji održi  27. i 28. juna  na Gradskom stadionu u Laktašima.

U završnicu su se plasirali banjalučki  Željezničar Sport Tim , Kozara iz Gradiške, Zvijezda 09 – Etno selo Stanišići i Sutjeska iz Foče.

Poznati su i parovi,  pa će se u prvom susretu prvog dana turnira sastati Željezničar Sport Tim - Sutjeska a potom i Kozara - Zvijezda 09.

Drugog dana su na programu utakmice za treće mesto i finalni susret.  

Svakako da su mladi Fočaci napravili veliki uspeh plasmanom među četiri najbolje ekipe koje će odlučiti ko će biti šampion u najmlađem takmičarskom  uzrastu za sezonu 2020 /2021.

Ovo  je još jedna potvrda vrlo dobrog rada u omladinskim pogonima Sutjeske, a trener fočanskih poletaraca Ranko  Zeka Sekulić neće moći da računa na nekoliko mladih fudbalera koji će opravdano izostati iz sastava na finalnom turniru .

Nažalost završnica nam je došla u pomalo nezgodno vreme jer će  četiri –pet naših igrača radi već ranije isplaniranih aktivnosti  izostati sa ovoga završnog turnira. Šta je , tu je, koga nema bez njega se mora . Žao nam je što ova sjajna generacija neće biti kompletna upravo kada je bilo najpotrebnije da potvrde svoj kvalitet koji su pokazali kroz takmičenje u Kvalitetnoj omladinskoj ligi Jug – Hercegovina, a potom i u doigravanju proti prvaka Sarajevsko -Romanijske regije ekipe Slavije. Ipak to nije znak da se mi unapred predajemo. Za protivnika na otvaranju završnice  imao Željezničar Sport Tim, znamo koliko se pridaje pažnje  u radu sa mlađim kategorijama u banjalučkom prvoligašu i neće biti nimalo lako. Verujemo da će naši dečaci pružiti maksimum, nadvisiti sebe, a samim tim stići do finala, a onda je sve otvoreno , nismo opterećeni  i mislim da možemo napraviti iznenađenje i potvrditi da su Foča i Sutjeska nepresušni izvor fudbalskih talenata - zaključio je Sekulić