XS
SM
MD
LG

Bronza za Sutjesku

Pioniri Sutjeske, iz  Foče

Na završnom turniru za prvaka Republike Srpske u pionirskoj konkurenciji koji je proteklog vikenda održan pod okriljem FSRS u Laktašima , mladi fudbaleri Sutjeske popeli su se na treću stepenicu pobedničkog postolja. Nakon što su prvog dana turnira u polufinalnom susretu poraženi od  banjalučkog Željezničar Sport Tima ,u utakmici u za treće mesto savladali su vršnjake iz Etno sela Stnišići, ekipu Zvijezde  09   rezultatom 2:1, golovima Milutinovića i Bjelogrlića  i okitili se bronzanom medaljom.

Trener mladih Fočaka , Ranko Zeka Sekulić smatra da je ovo vrlo dobar rezultat  njegovih izabranika s obzirom na sve okolnosti koje su ih pratile pre početka završnice u Laktašima.

-Ne možemo da budemo nezadovoljni, osvajanje trećeg mesta je veliki uspeh ove generacije koja će sigurno i u budućnosti imati šta da pokaže. Možda je moglo i bolje, ne tražimo alibi, ali moram istaći da nam je nedostajalo nekoliko standardnih igrača, na polufinalni susret smo stigli po sparnom vremenu  praktično iz autobusa smo  izašli na teren,  nakon dugog putovanja. Svakako da to ne umanjuje pobedu Željezničar Sport Tima koji ima sjajnu i nadarenu generaciju . Što smo propustili u susretu protiv Banjalučana, u potpunosti smo ostvarili protiv Zvijezde 09. Odigrali su naši dečaci odlično ovu utakmicu , većim delom susreta smo bili nadmoćniji , stigli do prednosti od dva gola koja su nam bila dovoljna za veliki trijumf. Još je ovo jedna  potvrda u nizu da se u Sutjesci dobro radi u svim selekcijama , iz svake generacije izađe po nekoliko kvalitetnih fudbalera , ubeđen sam  a vreme će to pokazati da će iz ove pionirske selekcije nekoliko poletaraca u budućnosti  zasijati na fudbalskoj sceni i poći stopama poznatih fočanskih internacionalaca Furtule,Paprice,Mihajlovića,Kunovca,Vojvodića,Krunića,Danilovića ...zaključio je Ranko Zeka Sekulić, trener mladih Fočaka