XS
SM
MD
LG
21.07.2021 D. Tešić  / Bijeljina danas

Radnik ni na nebu ni na zemlji

Zoran Sofrenić

FK Radnik je na ivici da prekine sa radom. U klubu više ništa ne funkcioniše, sve je više problema, sukoba, igrači i zaposleni su prepušteni sami sebi što se odrazilo i na igru i rezultat.

Poraz protiv Leotara samo je kruna agonije u kojoj se nalazi nekadašnji učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope. Poslednja Skupština nije donijela ništa novo, lakrdija oko izbora predsjednika kluba i Upravnog odbora samo je potvrdila da je klub u nezavidnoj situaciji.

Da nije bilo pojedinaca koji su, zahvaljujući sopstvenom trudu, obezbijedili određene donacija, klub teško da bi ušao u ligu.  

 - Nalazimo se u veoma nezavidnoj situaciji. Skoro da ništa ne funkcioniše u klubu. Ako kažem da nemamo osnovna sredstva za higijenu (deterdžent, hemiju, kancelarijski materijal...) onda svima mora da bude jasno kako funkcionišemo. Pozivam Gradonačlenika i sve one koji mogu da pomognu da to urade. Posebno apel upućujem prvom čovjeku Grada koji je tokom ljetnje pauze govorio da ima rješenje, da je našao sponzore i ljude koji će voditi klub, ali do sada to nije uradio. Ili je tada obmanjivao sve nas u klubu ili ne želi da pomogne Radniku. Gdje je to rješenje, ništa od obećanog nije realizovano, zašto ništa ne preduzima, čini mi se da svejsno radi na gašenju kluba, istakao je Zoran Sofrenić, dugogodišnji sportski radnik i trener golmana u FK Radnik.

Sofrenić je i kroz Savjet za sport uspio obezbijediti dodatno povećanje budžeta kluba u narednom periodu, ali to za sada nije ni blizu dovoljnog da klub nastavi sa radom.

- Pod hitno se mora izabrati predsjednik kluba, Upravni odbor, kako bi nastavili da funkcionišemo. Ako se pod hitno nešto ne uradi veoma brzo čemo doživjeti sudbinu Čelika i Olimpika koji su morali u najniži rang. Klub je bez glave i repa. Nekako uspijevamo određene finansije da obezbijedimo, ali najveći problem što nemamo uprave. Projekat terena sa vještačkom podlogom mogao bi da propadne iz razloga što Grad neće da nađe izvođača koji bi postavio vještačku travu, a iznos za postavljanje je oko 5.000 KM. Ovaj projekat je vrijedan je 450.000 KM, urađena je kompletna podloga krajem februara ove godine, trava je stigla u decembru prošle godine, nalazi se u magacinskom prostoru i ako se to ne uradi hitno, moglo bi sve da propadne, ističe Sofrenić.

Trenutno poligon, gdje bi trebala da se postavi vještačka trava, služi da se u večernjim satima na tom prostoru okupljaju pojedinci s autima, divljaju po terenu i prijete da ga oštete. Sofrenić ističe da su svojom aktivnošću uspjeli obezbijediti pjesak za posipanje terena, naftu za potrebe kluba, kancelarijski materijal, angažovati i određeni broj sponzora, ali nedostaje neko ko će sve ovo objediniti i biti na čelu kluba.

- Nema domaćina u klubu, neko ko bi dočekao prije svega gostujuću ekipu i službena lica, neko ko će voditi brigu o klubu, raspoređivati sredstva. Još jednom pozivam Gradonačelnika da se oglasi po pitanju FK Radnik, nudio je rješenje, odustao, a čak nije bio ni na poslednjoj Skupštini kluba. Mislim da Bijeljina nije zaslužila ovakav odnos prvog čovjeka Grada. Radnik je klub svih građana, a Ljubiša Petrović cijelo vrijeme ističe da je gradonačelnik svih građana, zato mu upućujem apel -  riješite pitanje našeg kluba, zaključuje Sofrenić.

Potpsinik ovih redova je do sada pokušavao dva puta da dobije odgovore od Gradonačlelnika. Prvi put 17. juna, preko Službe za informisanje koja nije ni prenijela naš zahtjev, jer su procijenili da Gradonačelnik nema šta da kaže po tom pitanju, a drugi put smo lično kontaktirali gospodina Petrovića 16. jula, obaćeno nam je da ćemo dobiti informacije, međutim ponovo nismo dobili nikakav odgovor. Naka ovo bude i apel svih onih kojima je stalo do Radnika, jer sva ova dešavanja odrazila su se na naš klub koji se nalazi u skoro bezizlaznoj situaciji.


Široki Brijeg 3 : 3 Radnik
Sloboda 1 : 1 Željezničar
Velež 3 : 0 Sarajevo
Posušje 3 : 0 Borac
Leotar 0 : 0 Tuzla City
Rudar Prijedor 0 : 2 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 26 6 1 84
2 Tuzla City 33 15 12 6 57
3 Borac 33 13 15 5 54
4 Sarajevo 33 13 7 13 46
5 Velež (-3) 33 13 8 12 44
6 Željezničar 33 9 16 8 43
7 Široki Brijeg 33 8 15 10 39
8 Posušje 33 8 13 12 37
9 Leotar 33 9 7 17 34
10 Sloboda 33 7 12 14 33
11 Radnik 33 5 12 16 27
12 Rudar Prijedor 33 5 11 17 26