XS
SM
MD
LG

Spremni za finale Kupa Republike Srpske

Све је спремно за финални турнир Купа Републике Српске за рукометаше који је на програму 4. и 5. септембра у Градишци, ово је изјавио Маринко Умичевић, предсједник Рукоментог савеза Републике Српске. Као што је познато првог дана (субота) у полуфиналу играју: Леотар – Јединство 2015 (17 часова), а од 19 часова састају се Борац м:тел – Слога.

- Ми смо са наше стране обезбједили новчане награде, побједник ће добити 2.000 марака док ће пораженом финалисти припасти 1.500 марака. Осим тога ту су и прелазни пехар, те пехар у трајно власништво, пехари за најбоље појединце као и медаље које су специјално изливене за ову прилику и са мотовима Змијањског веза – рекао је Умичевић.

Он је још напоменуо како очекује подршку од Владе Републике Српске за ову рукометну светковину.

- Вјерујем да ћемо имати новчану подршку од Владе Републике Српске која је и раније подржавала ову манифестацију и надам се да ће помоћи Савез, односно клубове који су нам на инфузији – саопштио је Умичевић.

Предсједник Рукометног савеза је ову прилику искористио да похвали организаицју Свесрпског купа за рукометашице који је недавно одржан по први пут, и то у Јагодини.

- Морам рећи да јер све били на високом нивоу за што је заслужна и Милена Делић, предсједница РС Србије. Презадовољан сам и са руководством града Јагодина која за спорт издваја девет процената што је за сваку похвалу. Једино ми је жао што рукометашице Борца нису освојиле прво мјесто, а биле су тако близу трофеја, али ме је обрадобала вијест да је све у реду са Ланом Лончар која се повриејдала на почетку првог продужетка – изјавио је Маринко Умичевић који очекује помоћ од РС Србије.