XS
SM
MD
LG

Sloga uzela Kup Republike Srpske

Rukometaši Sloge po šesti put osvojili su Kup Republike Srpske, pošto su u finalu dobili Leotar sa 27:26 (14:12). 

Bila je ovo zanimljiva i neizvijesna utakmica u kojoj su nijanse odlučile pobjednika. Timovi su se često smjenjivali u vođstvu da bi na kraju više sreće imali igrači iz Doboja. Najzaslužniji za trijumf je Milutin Bogdanović sa 18 odbrana, dok je Vladimir Stanković dao sedam golova, jedan manje Vladan Đurđević.

U poraženom timu Aleksandar Milojević je dao devet pogodaka.Prelazni pehar kapitenu Borislavu Stankoviću uručio je Denis Šulić, predsjednik ORK Kozara, a pehar u trajno vlasništvo Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Za najboljeg igrača proglašen je Vladimir Stanković član Sloge, a njegov saigrač Milutin Bogdanović je najbolji golman, dok je prvi strijelac sa 17 golova Aleksandar Milojević (Leotar).

Bila je to, dobra čvrsta utakmica na kraju smo ostali kratki za taj jedan gol. Nismo imali sreće sa realizacijom zicera gdje ih je njihov golman pogurao naprijed i na prevashodno njegovim krilima su došli do pobjede. Imali smo i napad na izjednačenje gdje tehničkom greškom nismo došli do pogodka. Na kraju možemo svi da se pogledamo u oči bez ikakve mrlje jer su svi momci dali sve od sebe i izašli poderanih koljena sa parketa. Probaćemo da ispravimo neke greške koji ih je neminovno bilo a i nadamo se da će nas i sreća pogledati jer nam ista ekipa dolazi prvo kolo gdje očekujemo pobjedu naravno“, kaže za hercegsport Aleksandar Milojević.

Dobio sam i nagradu za najboljeg strijelca turnira ali to je sada manje bitno jer onaj  pravi pehar ide i Doboj.

Sve u svemu bila je ova prava rukometna svetkovina koja se održavala pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović. Sjajan organizator bio je RS Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Marinkom Umičevićem, a dobar domaćin bio je ORK Kozara iz Gradiške.

Ovi rivali, Leotar i Sloga sastaće se 11. septembra u Trebinju u prvom kolu nove sezone Premijer rukometne lige BiH.

Izvor: hercegsport.com