XS
SM
MD
LG

Lazar Matić donio novu evropsku medalju, a misli na svjetsku

Jitsuka Slavije, Lazar Matić, osvojio je bronzanu medalju na prethodnog vikenda održanom Evropskom prvenstvu za juniore u njemačkom Maintalu.

Matić se borio sa starijim konkurentima, ali ipak donio je novu evropsku medalju u svoj klub, nakon zlata na prošlom Evropskom prvenstvu, sada se okitio bronzom.

- Utisci su podijeljeni. Osvojio sam bronzu i presrećan sam zbog tog ogromnog uspjeha, s obzirom na to da sam najmlađi takmičar, ta medalja je još sjajnija. Krivo mi je zbog izgubljenog polufinala, odlučivale su nijanse i vrlo lako je moglo završiti na drugi način, rekao nam je Lazar Matić, pa dodao:

- Ovo mi je prva godina u juniorskoj konkurenciji. Još uvijek sam maloljetan i većina protivnika je starija po tri godine od mene. Prilično je teško se izboriti sa tolikom razlikom u godinama, ali dajem sve od sebe. Spreman sam za to i znam šta me čeka.

Nema mnogo vremena za odmor, za nekih mjesec dana Lazara Matića čeka Svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju.

- Ciljam zlatnu medalju, znam da mogu osvojiti i titulu prvaka svijeta uz Božiju pomoć. Tome se i nadam. Jeste teško održati formu, pogotovo što nedostaje vremena za odmor neophodan tijelu nakon intenzivnih treninga pred samo takmičenje, ali i eventualnih sitnih povreda koje zadobijemo. Međutim, uz dobar ritam i organizaciju sve je moguće.