XS
SM
MD
LG

Šta je poznato a šta ne pred poslednji dan regularnog dijela ?

Foto: NFL

Pred nama je poslednji dan regularnog dijela NFL-a. Dosta toga se zna ali ima još dosta nepoznanica.

Naravno, ne zna se još ko će biti na kojoj poziciji ali se zna nekoliko timova koji će ići u plej of. Kada je u pitanju AFC Istok, tu nas čeka drama. Bafalo i Nju Ingland se bore za prvo mjesto u diviziji jer i jedni i drugi imaju 10-6. Sa pobjedama i jedni i drugi idu svakako u plej of. Bilsi imaju zicer jer dočekuju slabašne Džetse dok će Petsi imati teži posao jer gostuju Majamiju koji je odigrao dobro drugi dio sezone.

Sinsinati je imao fantastičan drugi dio sezone. Bengalsi su na 10-6 te su osvojili AFC Sjever i idu u plej of. Još će se vidjeti sa koje pozicije u plej of idu. AFC Jug je takođe riješen. Tenesi je sa 11-5 osvojio Jug i ide u plejof a u igri su da osvoje i konferenciju ako opravdaju ulogu i savladaju slabašni Hjuston. Iz ove divizije u plej of bi mogao i Indijanapolis. Oni gostuju kod Džeksonvila. Ako opravdaju ulogu favorita, imaju realne šanse za plej of.

Kanzas je osvojio AFC Zapad. Oni su sa 12-5 u igri i da osvoje konferenciju ali im treba poraz Tenesija protiv Hjustona. Veliki derbi u ovoj diviziji igraju Las Vegas i Čardđersi. I jedni i drugi su na 9-7 te pobjednik meča vrlo vjerovatno ide u plej of.

Kada je u pitanju NFC konferencija, Istok je riješen. Dalas je imao sjajnu sezonu. Šulc, Hardi, Zuerlem i drugovi završili su regularni dio sa 12-5. Iz ove divizije u plej of će vjerovatno i ekipa Filadelfije koja je na 9-8 a baš su protiv Dalasa doživjeli poraz u poslednjem kolu. NFC Sjever pripao je Grin Beju. Pekersi su sa 13-3 kolo prije kraja konferencijski šampioni te će biti slobodni u prvoj rundi plej ofa.  NFC jug pripao je šampionu. Iako Tampa nije briljirala sa 12-4 su sigurni na prvoj poziciji. Nju Orleans je na 8-8 i ako savladaju Atlantu mogli bi u plej of. Što se tiče NFC Zapada, Remsi su lideri sa 12-4 dok je Arizona druga sa 11-5 a oba tima sigurno idu u plej of. U igri je i San Francisko sa 9-7 a u poslednjem kolu gostovaće kod ekipe Remsa.