XS
SM
MD
LG

Konjic  krenuo sa pripremama za drugi dio sezone

Trener Konjičana Dževad Habibija uvjeren je da će se FK Konjic vratiti na prvo mjesto, zbog toga što je jednostavno najbolji:

 „ Prvo bih pozdravio naše navijače koji su nam bili velika podrška u ovim teškim danima, bodrili su nas svaku domaću utakmicu, te mi je drago da smo za ovako kratko vrijeme uspjeli okupiti jednu bazu navijača koja  će vremenom samo jačati“, rekao je šef struke FK Konjic Piga.

„Krenuli smo sa pripremama nakon 15 - ak dana pauze, rekao bih u punom sastavu kojim trenutno raspolažemo. Predsjednik kluba nam je obećao da će stići i nekoliko novih igrača, ali u svakom slučaju imamo kvalitetan tim, imamo potencijal da ovo prvenstvo izguramo do kraja, bez obzira na ove neočekivane radnje koje su se desile usput. Zato žalim što smo zelenim stolom izgubili šest bodova, ali što se tiče dosadašnjeg dijela prvenstva mogu biti zadovoljan. Ja od samog početka govorim da se takmičimo u najboljoj grupi lige, te da smo mi ubjedljivo najbolji. Ipak, to bodovno stanje ne pokazuje, jer smo zbog kazne FSBiH u zaostatku od četiri boda „, kazao je šef struke Konjičana i za kraj poslao snažnu poruku:

„  Na kraju mislim da ćemo moći ugrabiti to prvo mjesto jer smo sastav koji ne bi ružnu sliku ostavio ni u eliti bh. futsala. Ipak, ovdje se dešavaju neke situacije o kojima ne treba ni govoriti, te se nadam da ćemo moći izgurati do kraja, veliki je zaostatak, ali mi možemo do prvog mjesta jer smo jednostavno najbolji. U našoj grupi imamo dva bivše premijerligaša Seljak i Zrinjski, Mostarske kiše su jedna renomirana ekipa još iz doba bivše države, tu je livansjki Čulin Mlin, bugojanska Iskra, ali opet na kraju ponavljam da mi možemo do titule prvaka jer smo bolji od svih ekipa „, riječi su Dževada Habibije, trenera Futsal kluba Konjic,

 


Čulin Mlin 2 : 4 Seljak
Mostarske Kiše 5 : 6 Rudnik
Konjic 6 : 4 Iskra Vrbas
Zrinjski 2 : 0 Čapljina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Konjic (-3) 14 11 0 3 30
2 Iskra Vrbas 14 9 1 4 28
3 Čulin Mlin 14 9 1 4 28
4 Seljak 14 9 0 5 27
5 Zrinjski 14 6 1 7 19
6 Čapljina 14 6 1 7 19
7 Mostarske Kiše 14 2 0 12 6
8 Rudnik 14 2 0 12 6