XS
SM
MD
LG

Perović sa penala presudio Slobodi

Sloboda (NG) - Krupa 1:2

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri Krupe u 2. kolu Mtel Prve lige Republike Srpske u Mrkonjić Grada  pobijedili su Slobodu Nova Banka 2:1.

Gol odluke u sudijskoj nadoknadi, u 94. minutu postigao je Miloš Perovi iz penala, koji je izazvao pravu lavinu negodovanja i protesta u domaćem sastavu i gledaocima na stadionu.

 U prvom poluvremenu gosti su igrali bolje, a domaći fudbaleri opterećeni važnošću meča loše su stajali na terenu. Pored postignutog gola, gosti su imali još tri dobre prilike za pogodak, ali je maestralno brani mladi golman Slobode David Stjepanović.

Domaći fudbaleri su samo u dva navrata ozbiljnije zaprijetili golmanu gostiju Damjanoviću.

 Gosti su poveli u 32. miniti golom Aleksandra Petrovića, koji je iskoristio grešku domaće odrane. Sam  je izbio pred Stjepanovića i rutinski pogodio mrežu.

 U drugom poluvremenu druga slika na terenu. Domaći fudbaleri preuzimaju inicijativu i ozbiljno prijete golu Krupe. Plod takve igre je gol koji u 56. minutu postiže mladi Alem Suljić, nakon idealnog proigravanja Zekanovića. Domaći fudbaleri su mogli i do drugog gola, ali su iz tri izgledne prilike bili neprecizni.

I onada sudijska nadoknada. Jedna ubačena lopta u šesnaesterac Stjepenović pokupio je štoper Danilović, a u tom duelu je pao Perović . Sudija je  pokazao na penal. Muk i nevjerica na “Lukama 1”, protest domaćih fudbalera i navijača. Perović, je bio siguran.

  Šefu stručnog štaba Slobode Nova Banaka Darku Maletić, porez je po teško, jer je samo šezdesetak sekundi prije kraja utakmice rezultat bio 1:1.

 -Čestitam Krupi na pobjedi. Bili su bolji prvo poluvrijeme, što je i očekivano. Krupa se bori za ulazak u Premjer ligu. Mi smo znali šta nas čeka. U prvom poluvremenu smo na terenu stajali dosta daleko od protivničkih igrača. To nam je zadalo dosta problema i Krupa je mogla da da još neki pogodak. U drugom poluvremenu smo zaigrali mnogo bolje i organizovanije. Postigli smo srećno pogodak, ali mislim da smo to zaslužili. Na kraju primili smo gol u sudijskoj nadoknadi iz penala. Poslije svega moramo se što prije podići, jer na već u srijedu u Laktašima čeka novi meč sa istoimenom ekipom. Za sve nas u klubu je veliko razočarenje, zbog načina kako smo izgubili utakmicu - kaže Maletić.

Trener gostiju Vladimir Ilić zadovoljan je pobjedom svoje ekipe i osvajanje tri nova boda.

-Mi smo prvo poluvrijeme sigurno kontrolisali utakmicu. Stvarali šanse bili dominatniji u polju. Imali smo pet odličnih šansi, koje nismo uspjeli da realizujemo. Osim te jedne kada smo postigli gol. Znači, što se tiče prvog poluvremena možemo biti zadovoljni. U drugom  nakon naše nespretne reakcije i primljenog gola Sloboda je imala  nevjerovatnu energiju. Nismo uspjeli uspostaviti igru. Na kraju taj jedanaesterac, sa moje pozicije se nije moglo vidjeti, bilo je jako daleko. Kontakt je postojao, da li bilo za jedanaesterac ili ne , na nekom drugom je da sudi. Ne želim da uopšte ulazim na suđenje. Mi se moramo što prije okrenuti meču sa ekipom Zvijezda 09 - kaže Ilić.

    Na stadionu “Luke 1”, dugo  nije bilo više gledalaca i ljubitelja fudbala. Meč su skupa pratili navijači domaćeg i gostujućeg sastava, bez i jednog uspada. Zanimljvo da su utakmicu skupa, sa čelnim ljudima dva kluba pratili predavajući Savjete ministara BiH Zoran Tegelitja, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Mladen Ilić i načelnik opštine Dragan Vođević.

Sloboda (MG) – Krupa 1:2 (0:1)

Mrkonjić Grda.Stadion: Luke. Gledalaca: 400. Sudije: Slaviša Mazić (Vlasenica), Strijelci: Alem Suljić 56., [FK Sloboda (Mrkonjić Grad)]; Aleksandar Petrović 32', Miloš Perović 90', [FK Krupa (Krupa na Vrbasu)]. Žuti kartoni: Duško Mitrić 4', Ilija Danilović 57', Slaviša Maksimović 86', Ognjen Soldat 87', David Stjepanović 90', Aleksandar Gavrić 90', [FK Sloboda (Mrkonjić Grad)]; Slobodan Đekić 85', Nikola Mitrović 90', [FK Krupa (Krupa na Vrbasu)];

Sloboda (MG): David Stjepanović (G) , Ilija Danilović , Slaviša Maksimović , Predrag Zekanović , Srđan Đukanović (46. Perica Guskić), Duško Mitrić (K) (58. Slavko Anđelić), Ognjen Soldat , Pero Vučković (85. Aleksandar Gavrić), Boro Erić (46. Mihajlo Živković), Alem Suljić (73. Marko Pušić), Vlado Koprivica

Krupa: Luka Damjanović (G) , Živko Bubić , Ajdin Redžić (K) , Miodrag Rudan (62. Nikola Mitrović), Luka Babić , Slobodan Đekić , Nebojša Babić , Srđan Mrzić , Ognjen Krneta (53. Miloš Perović), Aleksandar Petrović , Alen Nuhanović (73. Ognjen Đuričin)

 


Slavija 0 : 0 Radnik
Ljubić 2 : 0 Famos
Drina 0 : 2 Sutjeska
Željezničar 2 : 0 Tekstilac
Rudar Prijedor 2 : 1 Laktaši
Sloboda (MG) 1 : 2 Krupa
Zvijezda 09 1 : 1 Kozara
Podrinje 5 : 1 Omarska
Sloboda (NG) 3 : 0 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 2 2 0 0 6
2 Sutjeska 2 2 0 0 6
3 Sloboda (NG) 2 1 1 0 4
4 Željezničar 2 1 1 0 4
5 Zvijezda 09 2 1 1 0 4
6 Podrinje 2 1 0 1 3
7 Modriča 2 1 0 1 3
8 Ljubić 2 1 0 1 3
9 Famos 2 1 0 1 3
10 Rudar Prijedor 2 1 0 1 3
11 Slavija 2 0 2 0 2
12 Kozara 2 0 2 0 2
13 Laktaši 2 0 1 1 1
14 Sloboda (MG) 2 0 1 1 1
15 Drina 2 0 1 1 1
16 Tekstilac 2 0 1 1 1
17 Radnik 2 0 1 1 1
18 Omarska 2 0 0 2 0