XS
SM
MD
LG

Drina ispustila dva gola prednosti i ispala od Podrinja

Fudbaleri Podrinja iz Janje izbacili su iz Kupa "dr Milan Jelić" Drinu u komšijskom derbiju i plasirali se u četvrtfinale.

U regularnom dijelu bilo je 2:2 i to nakon što je Drina vodila 2:0 golovima Pavla Sušića i Sretena Miloševića, ali rezervisti Stefan Božić i Dušan Ristić iz penala u 81. minuti donose poravnanje i odvode utakmicu u penale.

Tamo je svih sedam penala sigurno izvela gostujuća ekipa, dok u sedmoj seriji Borislav Erić ne pogađa za domaće i nakon što je Tomić pogodio uslijedilo je slavlje.

DRINA (Z) - PODRINJE 2:2 (0:0)
Gradski stadion u Zvorniku
Gledalaca: 100
Sudija: Nikola Tešanović (Istočno Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Sušić 61, 2:0 Milošević 70, 2:1 Božić 76, 2:2 Ristić 81
Strijelci iz penala: Tvrdišić, Milošević, Ćulum, Šarčević, Vasić, Stanišić (Drina), Perić, Božić, Perković, Jahić, Ristić, Savić, Tomić (Podrinje)
Žuti kartoni: Alić (Drina), Pantić, Račanović, Alić, Božić, Jahić (Podrinje)

DRINA: Jevtić, Knežević (od 72. Marić), Erić, Alić (od 53. Vasić), Sušić (od 72. Hidić), Milošević, Marković (od 53. Blagojević), Ćulum, Stanišić, Beatović (od 62. Šarčević)

PODRINJE: Šito, Tomić, Bradarić (od 65. Jahić), Jovanović, Mitrašinović (od 46. Perić), Pantić (od 46. Božić), Jašić (od 46. Perković), Savić, Račanović, Marković, Maksimović (od 63. Ristić)