XS
SM
MD
LG

Kanađani poraženi

Foto: Fejsbuk

Fudbalska reprezentacija Belgije pobedila je Kanadu sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu.

Jedini gol na stadionu „Ahmad bin Ali”, postigao je Miči Batšuai u 44. minutu.

Kanada je imala 21 šut na gol, od čega tri u okvir gola, u odnosu na devet šuteva Belgije, od kojih su tri išla u okvir.

Belgija je imala šansu već u prvom minutu kada je pokušao Batšuai, ali je kanadski golman Milan Borjan odbranio.

U osmom minutu belgijski fudbaler Janik Karasko igrao je rukom u šesnaestercu, a posle upotrebe VAR tehnologije dosuđen je jedanaesterac za Kanadu. Šutirao je Alfonso Dejvis, ali je golman Tibo Kurtoa odbranio.

Kanadski tim je posle toga imao inicijativu, a šansu je imao Dejvis u 16. minutu, kada je šutirao pored stative.

Belgija je uzvratila, ubrzala je igru preko Kevina De Brujnea i posle dobre akcije u 23. minutu Batšuai je šutirao, ali je lopta izbačena u korner.

Četiri minuta kasnije napala je Kanada preko Atibe Hačinsona, a u 30. minutu Kurtoa je dobro odbranio udarac Alistera Džonstona. Ubrzo je u šansi bio i Džonatan Dejvid, ali je slabo zahvatio loptu glavom.

Kanada je u 38. minutu tražila penal posle duela Aksela Vitsela i Ričija Lareje ali je VAR procenio da nije bilo prekršaja.

Posle napada Kanade, Belgija je povela u 44. minutu, kada je posle duge lopte Tobija AldervejreldaBatšuai savladao golmana Borjana.

U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena Kanada je imala dobru priliku za izjednačenje, ali je Tejdžon Bjukenen šutirao preko gola.

Kanađani su nastavili sa napadima i na početku drugog dela, pokušavali su Stiven Eustakio i Dejvid, ali bezuspešno. U 66. minutu pokušao je i Lareja, ali je šutirao preko gola.

Belgija je posle toga preuzela kontrolu i igrala preko De Brujnea i Batšuaija.

Kanada je zapretila u 80. minutu kada je glavom loptu zahvatio Kajl Larin, a belgijski golman sigurno uhvatio loptu. Do kraja utakmice nije bilo prilika pa je Belgija pobedom startovala na Mondijalu.

U drugom kolu u nedelju, Belgija će igrati protiv Maroka, a Kanada protiv Hrvatske.

Izvor:Sportski žurnalo


Maroko 0 : 0 Hrvatska
Belgija 1 : 0 Kanada
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Belgija 1 1 0 0 3
2 Maroko 1 0 1 0 1
3 Hrvatska 1 0 1 0 1
4 Kanada 1 0 0 1 0