XS
SM
MD
LG

Faruk Hadžibegić prvi pik za selektora, u igri i bivši selektor Srbije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u novi takmičarski ciklus ući će izvjesno sa novim selektorom. Nakon što je Ivaylu Petevu istekao ugovor, neće mu biti ponuđen novi, te je pred N/FS BiH sada period u kojem će se tražiti nasljednik bugarskog stručnjaka na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U igri su, kao i obično, kada je u pitanju izbor novog selektora, mnoga imena,  ali neka se posebno izdvajaju. Proslavljeni bh. stručnjak, Faruk Hadžibegić, figurira kao jedan od glavnih kandidata da preuzme selektorsku funkciju, a razmišljanja idu i u pravcu povratka Mehmeda Baždarevića na mjesto selektora.

Kako smo uspjeli dobiti informaciju jedno od imena koje se nalazi u bilježnicama čelnika Saveza je i ime Miroslava Đukića. Nekadašnji selektor A i U21 reprezentaicje Srbije, između ostalog i trener Partizana, Valencije, Valladolida posljednji angažman je imao u Sportingu iz Gijona. 

Đukić je ranije imao ponudu Bugarske prije nego je imenovan Mladen Krstajić, ali tada nije prihvatio poziv iz finansijskih razloga. Kako saznajemo, njemu je poziv iz Bosne i Hercegovine zanimljiv sa sportskog aspekta i kvaliteta reprezentacije, iako N/FS BiH za selektora može izdvojiti manje novca od Bugarske. 

Bilo kako bilo, prve dane nove godine obilježiće i potraga za selektorom. Obaviće se brojni razgovori, isplivaće tu i još mnogo imena sa kojima bi se potencijalno moglo razgovarati, ali u Savezu moraju brzo reagovati, jer su već u martu prve utakmice.