XS
SM
MD
LG

Mostar SG bez milosti prema Željeznici, Radnik poražen na Pecari

Foto/ Jabuka.tv

Utakmicama četvrtfinala jučer je nastavljen Kup Bosne i Hercegovine u futsalu, a sve četiri pobjede pripale su domaćim ekipama.

Aktuelni branilac trofeja, FC Mostar SG nije imao milosti prema prvoligašu u Mostaru, savladali su Željeznicu iz Trnova sa 11:1. Odigrali su Mostarci maksimalno ozbiljan meč od početka do kraja i do vrha napunili mrežu oslabljene Željeznice. Razlika u kvalitetu je bila evidetna, Slobodan Rajčević je postigao hettrik, po dva gola su dodali Meldin Podrug, Tarik Džemić i Adnan Kalajdžić, a po jednom su se u strijelce upisali Meldin Podrug i Duje Medak. Jedini gol za goste, i to u 39. minuti postigao je Dragan Bjelica.

Hercegovina je uspjela da zaustavi bijeljinskog Radnika i izbaci ih iz Kupa Bosne i Hercegovine. Širokobriježani su slavili na svojoj Pecari 7:5 i plasirali se među četiri najbolje ekipe u Kupu. Bila je ovo izuzetno dramatična utakmica, kvalitetna, sa dosta lijepih poteza, ali finiš potpuno pripada Hercegovcima za pobjedu. Radnik je sjajno ušao u meč, poveo 2:0 golovima Cvijetina Pavića i Mirka Marinkovića u prvoj i trećoj minuti. Djelovalo je da bi ovo mogla biti još jedna njihova utakmica, ali Hercegovina nije mislila tako i preko Anđela Čolaka i Zvonimira Vukoje dolazi do 2:2. Davor Arnautović je pogodio za 3:2, Ante Grbešić odmah vratio na 3:3 i to je bio rezultat prvog poluvremena. 

U nastavku zaista drama, Hercegovina uspjeva da pronađe način da dođe do vodstva i golom Vukoje imaju 5:4 u 30. minuti. Autoglom Marića Radnik brzo izjednačuuje, ali nepunih tridesetak sekundi kasnije već je 6:5 za domaće kada se Marić iskupljuje za autogol. U posljednjih pet minuta Radnik ima svoje šanse, promašuju ih, a konačnih 7:5 postavlja Ante Grbešić u posljednjim trenucima meča.

Sarajevo je na svom terenu savladalo Slobodu Kompred 6:2, dok će čast prvoligaša braniti sjajna Čapljina koja je sa 4:2 bila bolja od Liliuma.