XS
SM
MD
LG

Drugoligaški "Istok": Kiša golova, niko kao Milan Simeunović

Jang Bojs ide u doigravanje

Druga liga Republike Srpske grupa "Istok" završena je osvajanjem titule zvorničkog Jang Bojsa. Mladi momci iz Zvornika su u direktnom duelu za titulu 2. marta savladali Brod u gostima u odličnoj utakmici 6:4 i tako definitivno prelomili sezonu u kojoj su igrali zaista lijep i efikasan futsal.

Ekipa koja je dobro poznata i sa velikih terena Radovan "Raco" Vasić, Ognjen Stjepanović, Novica Marković, Pavle i Slobodan Radić, Nezir Alić, Filip Blagojević, Marko Bogićević, Boris Andrić, Danijel Ćulum i drugi postigla je čak 115 golova ove sezone, što je apsolutno najviše od svih drugoligaša, a sa 33 osvojena boda idu u doigravanje gdje će pokušati da klub prvi put uvedu u prvoligaško društvo.

Da je ova liga bila jako efikasna potvrđuje i to da su drugoplasirana Imperija iz Šamca, koja je igrala debitantsku sezonu, i Brod postigli po 102 pogotka. Imperiju je predvodio fenomenalni Milan Simeunović sa 33 pogotka, najviše od svih igrača u sve četiri Druge lige.

Može na kraju Imperija da bude zadovoljna svojim izdanjem u debitantskoj sezoni, napravili su dobru podlogu za sezone koje su pred nama, a Šamac konačno ima futsal klub i to konkurentan u svojoj ligi. Nekadašnji prvoligaš iz Broda i dalje se muči sa kraćim rosterom i borio se koliko je mogao. Srećko Grozdanić je vukao ekipu, postigao 27 golova, ali su Brođani na kraju ipak posustali.

Brčko zdravlje je sezonu završilo na četvrtom mjestu. Veliki futsal entuzijasta iz Brčkog, Zdravko Vujić, okupio je jednu mladu ekipu, gotovo sve igrači ispod 21 godine i krenuo da pravi jednu pravu futsal priču koju će podržati ljubitelji futsala. Nažalost, nedavni događaji u Brčkom bacili su sjenu na sve, iz moralnih razloga Brčko zdravlje je istupilo iz svih takmičenja koja su u toku, kako U19 Kupa Republike Srpske, tako i U19 Premijer lige BiH, pa vidjećemo da li ćemo na startu naredne sezone ovaj klub imati u takmičenju. Ne gase klub sa istupanjem iz liga i nadaju se da će bolja vremena za sport i ljepša atmosfera za takmičenje ipak doći.

Rudar iz Stanara je igrao svoju drugu sezonu i ostao negdje na svom nivou. Iako su promijenili ligu i sa "centra" prešli na "istok" ostali su tu u granicama svojih mogućnosti i bodovni saldo popravili za dva, te završili sa 19 bodova. Iza njih je nekadašnji premijerligaš "Beli Anđeo", koji nije otputovao na jednu utakmicu, a završava sa 18 bodova, koliko ima i Ugljevik, koji je trebao igrati Prvu ligu Republike Srpske, ali je istupio pred njen početak i ostao drugoligaš.

Na dnu tabele, kao i prošle sezone Dom Sportova iz Broda, s tom razlikom da su ove sezone uspjeli ostvariti i pobjedu i završiti sezonu sa četiri boda.

LISTA STRIJELACA:

33 - Milan Simeunović (Imperija)
27 - Srećko Grozdanić (Brod)
22 - Srđan Zarić (Ugljevik)
19 - Filip Blagojević (Jang Bojs)
17 - Radovan Vasić (Jang Bojs), Boro Žarić (Brod)
16 - Boris Andrić (Jang Bojs), Uroš Račanović (Beli Anđeo)
15 - Dragša Adžić (Imperija), Asmir Đogić (Brčko Zdravlje)
....

 


Brčko Zdravlje 4 : 5 Imperija
Young Boys 7 : 2 Rudar
Beli anđeo 11 : 3 Brod
Ugljevik 14 : 0 Dom sportova
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Young Boys 14 11 0 3 33
2 Imperija 14 9 1 4 28
3 Brod 14 8 1 5 25
4 Brčko Zdravlje 14 7 0 7 21
5 Rudar 14 6 1 7 19
6 Beli anđeo 14 6 0 8 18
7 Ugljevik 14 6 0 8 18
8 Dom sportova 14 1 1 12 4