XS
SM
MD
LG

Todić ponovo u centru pažnje

Foto/ Sport i mladi

Utakmica osmine finala Kupa "dr Milan Jelić" između Sutjeske i banjalučkog Borca bila je istinski praznik fudbala u Foči.

Oko 2000 gledalaca je došlo na stadion kraj Ćehotine, ispunili u većoj mjeri fudbalsko zdanje u Foči i gledalo utakmicu u kojoj se Sutjeska pokazala kao ravnopravan rival, ali nije imala dovoljno umijeća u penal lutriji da izbaci favorizovanog Borca.

Da ne bude sve u duhu fudbalskog spektakla pobrinuo se Dragan Todić iz Doboja, koji je navukao priličan gnijev publike u Foči. Na stranu neujednačen kriterij koji je bio evidentan, ono što je izazvalo osmijeh uz primjese nevjerice fudbalera domaćeg tima, publike, a zbunjenost u gostujućem taboru bio je pogodak Borca u 64. minuti.

Jovo Lukić je krenuo na jednu dugu loptu sa Igorom Ateljevićem, i iz njihovog duela Lukić šutira i pogađa stativu, lopta se odbija ponovo do Lukića, a začula se Todićeva pištaljka. U tom trenutku centarfor Borca postiže i pogodak, a Todić na zaprepaštenje pokazuje na centar. Očekivali su svi, pa čak i sam Lukić, da je Todić svirnuo penal, ali nije tako bilo, Sutjeska je morala na centar. Zatraženo je objašnjenje, nije dobijeno.

Nažalost, sudija iz Doboja, počesto smatran i za najboljeg arbitra Prve lige Republike Srpske, o čemu smo više puta pisali i na našem portalu, sve više je u centru pažnje zbog svojih odluka.